pripazite

Upozorenje građanima zbog visokih temperatura

02.08.2017.
u 14:15

S obzirom da se trend visokih temperatura nastavlja i narednih dana, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a još jednom upozorava građane tog entiteta da, ukoliko je moguće, što manje vremena provode na otvorenom, posebno u najtoplijim razdobljima dana. 

Visoke temperature mogle bi utjecati na većinu populacije, te se preporučuje, koliko god je moguće, boravak u zatvorenim i rashlađenim prostorijama u najtoplijim razdobljima dana, suzdržavanje od fizičkih napora, češće tuširanje mlakom vodom i uzimanje što više tečnosti.

Ovo se posebno odnosi na kronične bolesnike kod kojih se mogu javiti pojačane tegobe, ali i simptomi poput glavobolje, opće slabosti, razdražljivosti, iscrpljenosti, kao i problemi sa spavanjem.

U slučaju tegoba preporučljivo je da se odmah jave doktoru obiteljske medicine, upozorava se u priopćenju iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a. 

Ukoliko postoji potreba za izlazak van kuće, preporučuje se maksimalna zaštita od UV zračenja, boravak u hladu kada god je to moguće, uzimanje veće količine tečnosti uz izbjegavanje alkohola i napitaka s puno kofeina i šećera, manji, laganiji obroci tijekom dana, kao i korištenje široke, svijetle odjeće od prirodnih materijala, šešira sa širokim obodom i sunčanih naočala. 

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite posebno upozorava roditelje da, u najtoplijim razdobljima dana, zaštite svoju djecu koja često borave napolju, da ih ni na kratko ne ostavljaju same u parkiranim vozilima, te da se pridržavaju svih preporučenih mjera za zaštitu od visokih temperatura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije