DOBRO PAZITE

Upozorenje mehaničara: Ako osjetite ovaj miris, napustite auto

automobil
Davor Puklavec/PIXSELL
13.01.2024.
u 19:11

Miris goriva može biti indikacija da postoji curenje u sustavu goriva koje može imati razorne poslje

Automehaničar Scotty Kilmer pozvao je vozače benzinaca i dizel motora da "odmah izađu iz automobila" ako osjete specifičan miris tijekom vožnje.

Ako osjetite miris goriva dok ste za volanom, to nije dobar znak i može ukazivati na curenje. Međutim, Kilmer ističe da u ovoj situaciji nema potrebe za panikom jer objašnjenje može biti jednostavno.

Međutim, on apelira na vozače da brzo provjere u čemu je problem kako bi se problem dijagnosticirao i riješio na vrijeme.

„Ako osjetite miris benzina tijekom vožnje, ne paničarite. Neki klijenti koji su mi dolazili sa ovim problemima zapravo su jednostavno zaboravili da stave čep kada su napunili gorivo“, uvjerava Kilmer, prenosi N1.

On savjetuje da ako osjetite miris benzina, provjerite brizgaljke za gorivo i vodove za gorivo. „Ako su tri brizgaljke za gorivo prljave, a jedna čista, to je ona koja curi.“

Prema ClickMechanicu, miris goriva također može da bude znak neispravnog regulatora pritiska goriva. Ovaj miris može ukazati  na to da vozilo ima labave svećice ili da postoji problem sa ispušni plinovima.

Međutim, to može biti indikacija da postoji curenje u sustavu goriva koje može imati razorne posljedice.

„Ovo se može dogoditi zbog curenja u cijevi za gorivo ili ako postoji pukotina negdje unutar komponenti sustava za gorivo. Ključno je da ne vozite automobil u takvoj situaciji i da ga što prije provjeri mehaničar“, prenosi njihovo upozorenje Express.co.uk.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?