korisnici fonda iz rs

Upozorenje umirovljenicima: Dostavite potvrdu o životu ili ostajete bez mirovine

umirovljenici
15.10.2019.
u 17:18

Korisnici prava na mirovinu, kojima se isplata vrši izvan Republike Srpske, potrebno je da do kraja kalendarske godine mirovinskom Fondu u RS dostave potvrdu o životu kako bi im isplata u 2020. godini bila redovita i bez prestanka, priopćeno je iz Fonda.

Dostavljanje potvrde o životu za korisnika s prebivalištem izvan Republike Srpske (23.250 korisnika) vrši se u skladu sa članom 140 Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju.

“Dostavljanje potvrde o životu ne odnosi se na korisnike sa prebivalištem u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Federaciji BiH (26.842 korisnika/) jer se taj podatak osigurava elektronskom razmjenom podataka”, navedeno je u priopćenju.

Potvrda se dostavlja u nadležnu poslovnicu mirovinskog Fonda, koja je donijela rješenje o ostvarivanju prava i vrši isplatu mirovine.

“Korisniku koji potvrdu o životu ne dostavi blagovremeno biti će obustavljena isplata mirovine”, upozorili su iz Fonda.

Iz ovog fonda navode kako će korisnike van Republike Srpske o obvezi dostavljanja potvrde o životu obavijestiti i putem pisane poruke na čeku ili nalogu za isplatu mirovine za listopad, studeni i prosinac 2019. godine, prenose mediji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?