Parlament FBiH:

Upućen prijedlog za smjenu vlade Fadila Novalića

17.05.2017.
u 15:52

Opozicijske političke stranke u entitetu Federacija BiH, Socijaldemokratska partija BiH i Demokratska fronta, uputile su prijedlog za smjenu Vlade Federacije BiH, prenosi Klix.ba

Prijedlog koji je uručen predsjedatelju Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edinu Mušiću potpisao je 21 zastupnik, a kao razlog za smjenu vlade premijera Fadila Novalića navodi se, između ostalog, da Zastupnički dom nije prihvatio Izvještaj Vlade Federacije BiH za 2016. godinu na sjednici održanoj 14. ožujka ove godine. 

Oni navode da zakonodavna vlast nije prihvatila ni Izvještaj o izvršenju Proračuna Federacije BiH za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. godine na sjednici koja je održana 16. svibnja 2017. godine. 

"Članovi Vlade Federacije BiH ne prisustvuju sjednicama Zastupničkog doma Parlamenta FBiH te iz tih razloga nisu akteri parlamentarnih debata i konstruktivnih diskusija koje bi omogućile efikasniji rad Vlade FBiH. Vlada FBiH ne sudjeluje aktivno u kreiranju politika od krucijalne važnosti za građane FBiH i ignorira rad Parlamenta FBiH", navodi se u prijedlogu. 

Dodaju da su to razlozi zbog kojih smatraju da je Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH više nego opravdan. 

U ponedjeljak je predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću podnesena inicijativa i za smjenu aktualnog saziva Vlade Republike Srpske, na čijem čelu se nalazi Željka Cvijanović.

Riječ je o dokumentu koji sadrži 220 stranica detaljne analize u RS-u i u kojem, kako navodi opozicija, ima nekoliko tisuća temeljnih argumenata zašto Vlada RS-a treba biti smijenjena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?