Zbog pandemije

Uredbom ograničili marže na gorivo u RS-u

gorivo
03.04.2021.
u 09:38

Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu o određivanju marže koja se primjenjuje prilikom formiranja cijena naftnih derivata.

Ovom uredbom se trgovcima na veliko naftnim derivatima propisuje maksimalna veleprodajna marža u apsolutnom iznosu od 0,06 KM po litru derivata, dok se trgovcima na malo propisuje maksimalna maloprodajna marža u apsolutnom iznosu od 0,25 KM po litru derivata.

Iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske priopćeno je da se ovom uredbom utvrđuje postojanje uvjeta za propisivanje mjera neposredne kontrole cijena na teritoriju RS-a određivanjem maksimalnih iznosa marži koje se primjenjuju prilikom formiranja cijena naftnih derivata.

Inspekcijski nadzor nad primjenom ove uredbe vršit će Republička uprava za inspekcijske poslove posredstvom republičkog tržišnog inspektora i tržišnog inspektora u jedinicama lokalne samouprave, u skladu s ovlastima propisanih Zakonom o reguliranju cijena i propisom kojim se uređuje inspekcijski nadzor.

Podsjetimo, Vlada FBiH jučer je donijela Odluku kojim je za naftne derivate utvrdila maksimalne visine marži u trgovini (kalkulativne cijene).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?