Lideri potvrdili

Usklađen mehanizam koordinacije, sljedeći tjedan na vladama

premijeri
Foto: FENA
17.08.2016.
u 13:16

Ovo je zajednički proizvod svih razina vlasti. Nema pobjednika niti poraženih, jer smo zajednički radili. Ovdje je pobjednik europska perspektiva. Finaliziran je i sljedeći tjedan će na razini vlada biti usvojen", kazao je Zvizdić

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, premijerka RS Željka Cvijanović i premijer FBiH Fadil Novalić danas su u obraćanju medijima potvrdili da je tekst oko mehanizma koordinacije finaliziran.

"Mehanizam koordinacije je danas finaliziran i to je dobra vijest. To je proizvod zajedničkog rada brojnih institucija i premijera koji su nama pomagali oko usuglašavanja teksta mehanizma koordinacije. Ovo je tema o kojoj se dugo razgovara s različitih aspekata. Ovo je zajednički proizvod svih razina vlasti. Nema pobjednika niti poraženih, jer smo zajednički radili. Ovdje je pobjednik europska perspektiva. Finaliziran je i sljedeći tjedan će na razini vlada biti usvojen", kazao je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, javlja N1.

Premijerka RS Željka Cvijanović je dodala kako se radi o interakciji nekoliko razina vlasti.

"Vi ste upoznati tijekom vremena što smo rješavali i mislim da smo dobili prijedlog koji je "životan". Mislim da smo dobro to sastavili i uveli predstavnike vlasti na mjesta na kojima se moraju nalaziti. Riječ je o interakciji razina vlasti u skladu s Ustavom i nalaženju jednoglasnog stava kako bi se komuniciralo prema EU. Imamo šansu da do kraja godine dobijemo zeleno svjetlo", kazala je.

Dodala je da ovo nije bio lagan proces.

"Da je bilo jednostavno, riješili bismo to prije tri godine. Mi ćemo na vladi ovo imati najkasnije sljedeći četvrtak", istaknula je Cvijanović.

Premijer FBiH Fadil Novalić je kazao da je jasna poruka europskog puta.

"Jasan je naš europski put i tu više nema sumnje. Šaljemo pozitivnu poruku da smo sposobni konsenzusom donijeti neke odluke i pravac kojim idemo", rekao je Novalić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije