projekt

Uskoro obnova još četiri škole u HNŽ

26.07.2017.
u 14:45

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i predstavnici Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića iz Mostara, Osnovne škole kardinala Stepinca iz Neuma, JU Srednja škola Jablanica i JU Osnovna škola Drežnica u dvorani zgrade Vlade HNŽ u Mostaru, u sklopu projekta „Energetska učinkovitost u BiH", potpisali su Sporazum o razumijevanju.

„Potpisivanjem Sporazuma nastavljene su aktivnosti obnove javnih objekata u HNŽ za što je Vlada, imajući na umu složene financijske prilike u općinama koje su vlasnici javnih objekata, prošle i ove godine iz proračunskih i kreditnih sredstava izdvojila više od 9 milijuna KM. Prošle godine obnovili smo šest školskih zgrada u Mostaru, Konjicu, Čitluku, Čapljini i Crnićima, te Dom zdravlja u Jablanici, a do konca godine obnovit ćemo i utopliti četiri školske zgrade za koje smo danas potpisali Sporazum",  kazao je predsjednik Herceg dodavši i to kako je Projektom planirana promjena  otvora, postavljanje termo-fasada, saniranje krovova i podova, te, po potrebi, izmjena sustava grijanja i rasvjete.

Istaknuto je, također, kako će obavljanje građevinskih radova na objektima u HNŽ poboljšati uvjete boravka djece u školama, doprinijeti uštedama u troškovima za energiju od oko 750.000 KM godišnje, zaštiti okoliša te vizualnom izgledu sredine u kojoj su smješteni.

„Projekt, osim iznimna značaja za ustanove koje će biti obnovljene, predstavlja odličnu prigodu za razvitak i angažiranje domaće građevinske operative", istaknuo je predsjednik Herceg.

Ravnatelji škola koje će biti obnovljene zahvalili su predsjedniku Hercegu i Vladi na razumijevanju za potrebe obrazovanja u različitim njegovim aspektima. Na poseban način izrazili su zahvalnost za napore koje Vlada čini ako bi bili stvoreni uvjeti za ugodan boravak i rad djece i prosvjetnih djelatnika u školama.

Na današnjem potpisivanju Sporazuma nazočni su bili i dr.sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa i Ajdin Teletović, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša koji su izrazili zadovoljstvo, kako aktivnostima na obnovi javnih i školskih objekata, tako i svim aktivnostima Vlade i Ministarstva na unaprjeđenju obrazovanja u HNŽ.

Također, na potpisivanju Sporazuma nazočan je bio i Mustafa Čopelj, voditelj Projekta Svjetske banke "Energetska učinkovitost u BiH" za F BiH, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?