majka i beba su dobro

Uspjeh bh. liječnika: Carskim rezom porodili trudnicu pozitivnu na Covid-19

Opća bolnica Sarajevo
22.07.2020.
u 08:53

Medicinski tim Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" uradio je drugi porod carskim rezom pacijentici pozitivnoj na koronavirus. 

Operacija je urađena prema trenutnim smjernicama za Covid pozitivne trudnice u spinalnoj anesteziji. Postoperativno stanje majke je uredno kao i novorođenčeta, koje je uz majku uz sve preporučene mjere zaštite i samozaštite, piše Radiosarajevo.ba. 

Rodilište Opće bolnice normalno funkcionira, kao i prije pandemije, a majka i beba su smješteni u porodiljnu sobu, planski određenu za ovakve slučajeve.

Medicinski tim koji je jučer uradio carski rez pacijentici pozitivnoj na Covid-19, predvodila je prim. mr. sci. dr. Aida Đurđević, šefica ginekološko- akušerskog Odjela, a sudjelovali su i mr.sci.dr. Asim Spahović, dr. Mirna DŽubur, instrumentari MT Sajma Dacić i Enida Izmirlić. 
U anesteziološkom timu su bili prim. dr. Čedomir Orašanin i prim. dr. Senada Begić, anestetičar Muhamed Bulbul, pedijatar dr. Almir Mrkonjić i pedijatrijska sestra Vildana Kajanija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije