​Bihać:

Ustanova za brigu o starijim osobama zaposlila 12 radnika

Villa
22.05.2016.
u 21:24

U prisustvu predstavnika gradske uprave Bihaća, Vlade USŽ-a, poslovnih partnera i prijatelja u Bihaću je danas svečano otvorena Villa Adriana, ustanova za brigu o starijim osobama. Riječ je o privatnoj investiciji dva ulagača iz Austrije i SAD-a, zahvaljujući kojoj je posao dobilo 12 radnika.

Prema riječima direktora Ville Adriana Ermina Hajdera, smještajni kapaciteti kreću se do 40 osoba, a uskoro će prvi korisnici ustanove za starije osobe useliti u dom.

Dodao je da je kompletna investicija vrijedna 4 miljuna KM i da će otvaranjem ovog suvremene ustanove podići nivo usluga koje se odnose na brigu o starijim osobama.

Današnjem otvorenju prisustvovao je i bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, kojio je u svom obraćanju zahvalio investitorima iz Austrije i SAD-a na odabiru grada Bihaća za gradnju i otvorenje jedne od najboljih ustanova za brigu o starijim osobama.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije