Martinović:

Usvajanje apelacije znači vraćanje isplaćenih plaća i mirovina

TOMISLAV MARTINOVIĆ
26.02.2016.
u 09:40

Dopredsjednik Federacije BiH Milan Dunović podnio je još jednu apelaciju Ustavnom sudom. Dunović, koji inače dolazi iz DF-a, stranke koja se zalaže za građansku BiH, je prebrojavanjem nacionalnosti ministara u Vladi FBIH zaključio kako nedostaje jedan Bošnjak. Zbog toga je dopredsjednik Federacije iz reda sprskog naroda uložio apelaciju Ustavnom sudu u nadi kako će Vlada FBiH dobiti još jednog bošnjačkog ministra.

- Ovo je jako čudno što se događa. Taj isti Dunović je dao suglasnost za imenovanje ministara, a sada ulaže apelaciju na vladu koju je i sam potvrdio. Čemu i odakle ova naknadna pamet - pitao je dopredsjednik Doma naroda FBiH Jasenko Tufekčić (SDA) .

S njegovim stavom se slaže i predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda FBiH Tomislav Martinović koji je poručio kako je i više nego upitna svrsishodnost apelacije kao i vrijeme u kojem se povlači ovaj potez.

- Ako i Ustavni sud uvaži ovu apelaciju, što ćemo onda. Hoćemo li vratiti plaće, mirovine i socijalna davanja koje je odobrila ova federalna Vlada? Imam osjećaj da se ide u krajnost bez ikakve potrebe - naglasio je Martinović.

On i Tufekčić su zaključili kako se radi o još jednom pokušaju blokade rada federalne vlastu od strane DF-a i njegovih partnera. Upravo ova stranka već mjesecima pokušava izazvati blokadu rada vlasti, iako i sama, preko Dunovića, sudjeluje u radu vlasti u Federaciji BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?