Zastupnički dom FBIH

Usvojen Nacrt proračuna za 2016. godinu

zastupnički dom fbih
02.12.2015.
u 18:49

U poslije podnevnom zasjedanju Zastupničkog doma FBIH, nastavljana je rasprava o Nacrtu proračuna FBIH za narednu godinu. Nakon brojnih rasprava nešto iza 17 sati Zastupnički dom je usvojio Nacrt proračuna za narednu godinu uz 51 glas za, 18 protiv i 9 suzdržanih. 

Od pozitivnih mišljenja, bilo da dolaze zastupnika vlasti i oporbe povodom Nacrta proračuna Federacije BiH za iduću godinu, prevladava stav da je Federalna vlada predložila budžet na vrijeme, a posebno što je kao jednu od stavki predvidjela 50 milijuna KM 
za prvo zapošljavanje, odnosno samozapošljavanje prvenstveno mladih ljudi. 

Dakako bilo je kritika na račun Vlade, posebno na stavku kojom Vlada F BiH naredne godine planira povećati financiranje političkih 
stranaka i koalicija sa nešto više od tri milijuna KM novca poreznih obveznika. Tako je predsjednik Kluba SBB-a Nasir Beganović kazao da njegov klub podržava zahtjeve Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH čiji je predsjednik Mujo Aganović zatražio povećanje proračunskih davanja za ovu kategoriju, inače stopostotnih (ratnih) invalida u idućoj godini, kao i odgovarajuće zakonske izmjene. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?