Livno: Sjednica Vlade HBŽ-a

Usvojen program raspodjele sredstava udrugama građana

05.11.2016.
u 10:00

Vlada Hercegbosanske županije donijela je jučer na sjednici odluku o stavljanju izvan snage odluke o utvrđivanju amandmana I na prijedlog prostornog plana za područje HBŽ-a za razdoblje 2008. - 2028. godine. Donesena je odluka o usvajanju programa raspodjele sredstava udrugama građana za sufinanciranje iz proračuna HBŽ-a za 2016. u iznosu od 36.000 KM. Sredstva za sufinanciranje projekata iz ove odluke planirana su u proračunu HBŽ-a za 2016. na ekonomskom kodu “Tekući transferi neprofitnim organizacijama”, a transferirat će se prema financijskom mogućnostima proračuna. Raspodjela sredstava izvršena je sukladno odluci Vlade HBŽ-a o usvajanju programa raspodjele sredstava udrugama s kriterijima za 2016. godinu te sukladno rezultatima javnog poziva raspisanog 25. srpnja 2016. godine. Na javni poziv pristigle su 33 prijave, a 6 prijava nije bilo u skladu s programom poziva ili nije prošlo administrativnu provjeru. Vlada je donijela odluku o davanju suglasnosti na pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a. Također je donesena i odluka o obliku, sadržaju, izradi i uporabi pečata Tima za sprječavanje korupcije u HBŽ. Vlada je razmatrala informaciju u vezi s procesom europskih integracija. U svrhu kvalitetne pripreme za upitnik EK koji se očekuje 10. prosinca 2016., u Livnu je održan prvi ciklus obuke s područja eurointegracija.

Drugi ciklus bit će održan također u Livnu od 14. do 18. studenoga, a obuka će obuhvatiti teme - upravljanje projektnim ciklusom i pripremama projekata te usklađivanje zakonodavstva – vrste, tehnike i način usklađivanja. Istodobno, u organizaciji Vanjskopolitičke inicijative BiH u Livnu će se od 5. do 9. prosinca održati seminari o temama - politički i pravni okvir EU, pravo EU i osnove procesa usklađivanja zakonodavstva te pripreme državnih službenika za odgovaranje na upitnik Europske komisije. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?