TOMISLAVGRAD

Usvojen Proračun HBŽ-a u iznosu od 76,2 milijuna maraka

SKUPSTINA
30.12.2016.
u 21:05

Skupština Hercegbosanske županije usvojila je u petak Proračun za 2017. godinu u iznosu od 76,2 milijuna maraka.

Klub Srba pokrenuo je pitanje vitalnog nacionalnog interesa kako na Proračun, tako i na Prijedlog izvršavanja Proračuna HBŽ-a za 2017.godinu.

U obrazloženju te odluke, predstavnik Kluba Srba Drago Puzigaća (SNSD) kazao je kako Proračun nije rađen po zastupničkoj proceduri te da su uvjeti života u općinama Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč nepodnošljivi, a da se vladajuća struktura ponaša kao da te općine nisu u Županiji.

- Za nas je neshvatljivo da proračun od 76 milijuna maraka koriste samo određene općine u dosluhu s privilegiranim interesnim skupinama, dok se prema ovim općinama s većinskim srpskim stanovništvom ponašaju maćehinski – kazao je Feni Puzigaća.

Osvrnuo se i na proceduralnu pogrešku, gdje je po njegovim riječima, zaobiđeno administrativno pravno povjerenstvo u kreiranju financijske konstrukcije skupštinskih sredstava, na način da je to uradio sam predsjednik Skupštine HBŽ-a na što nije imao nikakvo pravo.

Govoreći o Proračunu HBŽ-a za 2017. godinu ministar financija HBŽ-a Stipan Šarac istaknuo je kako su planirani porezni prihodi u iznosu od 58,192 milijuna maraka, manji za 0,22 posto od planiranih u proračunu za prethodnu godinu.

Ukupni rashodi i izdatci po ministrovim riječima, planirani su u iznosu od 76.2 milijuna maraka i veći su odnosu na Proračun 2016. godine za 426 241 maraka ili 0,56 posto.

U obrazloženju rashoda i izdataka iz ovogodišnjeg proračuna ministar je najavio kako će najviše sredstava ići na bruto plaće i naknade troškova uposlenih gdje je predviđeno 41,9 milijuna maraka, dok je za grantove predviđen iznos od 11,7 milijuna maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?