Vijeće ministara BiH

Utvrđene naknade za suce i tužitelje

24.08.2017.
u 17:03

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je na sjednici u Sarajevu utvrdilo Prijedlog zakona o dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na državnoj razini. 

Ovim izmjenama suci i tužitelji imaju pravo na troškove smještaja i naknadu za odvojeni život u skladu s podzakonskim aktom koji donosi Vijeće ministara BiH, a shodno odredbama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH.

Tako će predsjednik suda i glavni tužitelj imati pravo na troškove smještaja u visini propisanoj podzakonskim aktom za rukovoditelja institucije, a suci i  tužitelji u visini predviđenoj za ostale rukovodeće državne službenike.

Suci i tužitelji imat će pravo i na naknadu za odvojeni život pod uvjetom i u visini utvrđenoj podzakonskim aktom za zaposlene u insitucijama BiH.

Pravo na novčanu naknadu za ishranu tijekom rada, naknadu troškova prijevoza na posao i prijevoza s posla, pored sudaca i tužitelja, imat će i  stručno osoblje.

Ministarstvo pravde BiH dostavit će Prijedlog zakona Parlamentarnoj skupštini BiH na usvajanje po redovitoj proceduri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije