KLASIČNA GIMNAZIJA

Utvrđen niz nepravilnosti u radu: Nastavnica je izjavila da su od nje tražili da promijeni zaključene ocjene

13.07.2022.
u 13:41

Nakon inspekcijskog nadzora u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji gdje je po završetku školske godine sinu predsjednika Zorana Milanovića i Sanje Musić Milanović četvorka iz matematike izmijenjena u peticu, a podignuta je i ocjena iz latinskog, sve nakon što je mama Milanović pisala školi i pobrojala nepravilnosti, utvrđen je čitav niz nepravilnosti  i propusta u radu škole.

No sve utvrđene nepravilnosti neće dovesti do izmjene ocjene koje su naknadno izmijenjene Milanoviću junioru, kao ni ostalim učenicima. Naime prema inspekcijskom nalazu sama nastavnica matematike izjavila je da je zaključene ocjena promijenila jer je „od nje traženo da promijeni zaključene ocjene“.

Budući ih je promijenila prije održane sjednice Razrednog vijeća koja se u toj školi održala 27. lipnja ocjene koje su promijenjene ostat će kao priznate ocjene Milanoviću Junioru. - Inspektor je utvrdio da je nastavnica u rubriku za ocjenjivanje 27. lipnja 2022. godine upisala određene ocjene, da su zaključne ocjene bile donesene prije održavanja sjednice Razrednog vijeća jer je Razredno vijeće na sjednici potvrdilo utvrđene ocjene čime su ocjene formalno-pravno valjane.- stoji u inspekcijskom nalazu.

Upravo zato jer je nastavnica izjavila da se od nje tražilo da izmjeni ocjene, iako u nalazu ne piše izričito tko je to od nje tražio, zbog te je rečenice cijeli slučaj, potvrđuju u Ministarstvu obrazovanja prijavljen i policiji jer prosvjetna inspekcija po trenutnim zakonima  i ovlastima nema mehanizme za utvrditi neupitno činjenično stanje.

- Budući da prosvjetni inspektor nema mehanizme utvrditi neupitno činjenično stanje i razloge te s obzirom na različite izjave djelatnika škole prosvjetni inspektor će Zapisnik zajedno s ranije navedenim potpisanim izjavama proslijediti nadležnim tijelima na postupanje i utvrđivanje činjeničnog stanja, a rješenje s mjerama koje treba izvršiti je poslano Školi - istaknuto je u rješenju inspektorata. Tako će sama profesorica dobiti pisano upozorenje, dok je ravnateljici Klasične gimnazije izdan prekršajni nalog što znači da zbog nepravilnosti koje su utvrđene ona će osobno morati platiti kaznu u iznosu od oko 2000 kuna, a kaznu će morati platiti i škola u iznosu od oko pet tisuća kuna.

Što se tiče samih nepravilnosti u radu gimnazije inspekcija je otkrila da u školi nije adekvatno utvrđena potrebna satnica za sve oblike odgojno-obrazovnog rada,planovi rada ravnateljice i stručnih suradnika te školskog odbora, razrednih i nastavničkih vijeća nisu bili napravljeni na odgovarajući način, da je između ostalog nepravilno i nepotpuno vođena pedagoška dokumentacija (e-dnevnik)  te da nema zapisnika o roditeljskim sastancima, razrednog vijeća, kao i da nisu navedeni podaci o suradnji s roditeljima…. Utvrđeno je između ostalog i da su cijele godine pojedini nastavnici bilješke i ocjene u e-dnevnik upisivali sa zakašnjenjem, da ravnateljica nije pregledavala i nadzirala pedagošku dokumentaciju što joj je obaveza kao stručnom voditelju ustanove, kao ni da stručni suradnici ne provjeravaju ispravljanje pedagoške dokumentacije niti vode vlastite propisane dokumentacije, a E-matice se  u Klasičnoj gimnaziji ne vode ažurno na predviđen način.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?