Čović s dužnosnicima HDZ-a BiH

Uvažiti preporuke gospodarstvenika koji trpe negativne posljedice epidemije

20.04.2020.
u 13:07

Raspodjela sredstava pomoći s viših razina vlasti mora uključivati sve niže razine vlasti, te mora biti zasnovana na stvarnim potrebama svih lokalnih zajednica.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH i predsjednicima županijskih Vlada.

Održani sastanak fokusirao se na razgovor o ekonomskim temama i zakonima za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica su trenutni izazov i prijetnja gospodarstavu, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Istaknuta je potreba nastavka daljnjeg koordiranja svih aktivnosti kao i žurno parlamentarno djelovanje, kako bi se donijele odluke i zakoni  koji će u dovoljnoj mjeri pomoći saniranju proračuna i gospodarstvu u cjelini.

Zakon o ublažavanju ekonomskih posljedica mora uvažavati i preporuke gospodarstvenika koji trpe negativne posljedice epidemije. Vlada Federacije BiH, također mora uvažavati primjedbe županija, općina i gradova. Teret krize kojoj je izloženo gospodarstvo mora uključivati sve razine vlasti, te donijeti potrebne mjere za pomoć gospodarstvu.

Naglašeno je važnim provesti rebalans proračuna, kako bi se omogućilo oživljavanje gospodarstva i nadvladavanju problema nakon ove krize.

Raspodjela sredstava pomoći saviših razina vlasti mora uključivati sve niže razine vlasti, te mora biti zasnovana na stvarnim potrebama svih lokalnih zajednica.

Transfer nižim razinama vlasti iz Vlade Federacije BiH sadržajno mora biti prilagođen potrebama ublažavanja posljedica u zdravstvu i gospodarstvu kao i zaštiti obrazovnih, kulturnih, sportskih i drugih institucija, kako bi u budućnosti mogle funkcionirati, zaključeno je na sastanku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?