Udruga žena "Marija" Domaljevac i ove godine osmislila sadržaje ususret Božiću

Uz kuhano vino i čaj, domaći kolači po stoljetnim receptima

storyeditor/2022-12-07/slika.png
08.12.2022.
u 15:26

Prosinac u općini Domaljevac-Šamac u znaku je sada već tradicionalnih običaja koji se vezuju uz blagdan Božić. Udruga žena "Marija" osmišljava tako svake nedjelje sadržaje vezane uz paljenje adventskih svijeća na središnjem trgu u Domaljevcu, piše Večernji list BiH.

Mali sajam

Mještani se okupljaju u velikom broju, dječji zbor Glasnici i Zbor župe svete Ane glazbeno sve prate adventskim pjesmama i stvaraju posebno predblagdansko ozračje svake nedjelje. Predbožićnu čaroliju u Domaljevcu upotpunili su i sadržaji u kojima sudjeluju uvijek aktivni framaši.

Na otvorenom na štandovima malog sajma mogu se kupiti razni domaći proizvodi - prekrasne božićne zvijezde obrta Lucić, proizvodi Slani & slatki catering, domaći kolači Mirjane Anđić, košare DUO d. o. o. te razni božićni ukrasi s potpisom "Graviranje BiH". Svi posjetitelji mogu se okrijepiti čajem i kuhanim vinom, kao i kolačima Blaženke Lucić po stogodišnjim recepturama. Načelnik općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić ne propušta s mještanima sudjelovati u sadržajima i ne skriva radost što manifestacija svake godine dobiva na kvaliteti, ali i na posjećenosti.

- Udruga žena "Marija" osmišljava svake nedjelje paljenje adventskih svijeća i sve prateće sadržaje, a sve se odvija uz pokroviteljstvo Općine. Nakon svih turbulentnih događanja u svijetu, molitva za mir i na ovakvim okupljanjima dobiva na značenju - kazao je načelnik Piljić.

Među okupljenima bila je i sestra Ana Oršolić koja djeluje kao vjeroučiteljica u župi sv. Ane u Domaljevcu. - U Domaljevcu sam već sedam godina i mogu reći kako se jako ugodno osjećam. Posebni su susreti u došašću kada se mjesna i crkvena zajednica okuplja na trgu i uz adventski vijenac pripremamo se za veliki blagdan Božić. Došašće je privilegirano vrijeme crkvene godine. Palimo svijeće adventskog vijenca kao simbol približavanja Krista koji je svjetlo svijeta.

Širimo ljubav

Kako koji tjedan ide, pali se po jedna svijeća više, što je znak da se približava veliki blagdan rođenja Isusa Krista, svjetla svijeta. On je rekao da i mi, svatko od nas, trebamo biti svjetlo svijeta, a biti svjetlo znači djelovati u dobru, istini, pravednosti, ljubavi, biti jedni za druge i živjeti jedni za druge. Tako širimo dobro, toplinu, svjetlo, širimo ljubav koja je, u biti, sam Bog jer Bog je ljubav - kazala je sestra Ana.

Treća adventska svijeća ususret Božiću bit će zapaljena u nedjelju, 11. prosinca u 16 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Domaljevcu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?