Novotravničke mažoretkinje postoje već osam godina i nižu sve više uspjeha

Uz plesne vještine, uče djelovati u timu i stječu nerazdvojna prijateljstva

01.03.2019.
u 08:00

Mažoretkinje su najljepši ukras Hercegovine i s tim je nemoguće ne složiti se. Na svim javnim događajima one daju jednu posebnu notu i obilježje koje razbija bilo kakvu suhoparnost ili sumornost. Međutim, nisu samo ukras Hercegovine.

I u središnjoj Bosni, u Novom Travniku, one su nešto posebno. Njihova trenerica je Nikolina Lukić koja se brine da sve funkcionira u najboljem redu.

Europsko zlato donijele 2016.

- Mi, Novotravničke mažoretkinje, postojimo već osam godina i imamo četrdeset pet članica raspoređih u tri dobne skupine. Često se pojavljujemo na raznim manifestacijama i događajima poput festivala, utakmica, dodjela nagrada ili svečanih sjednica, a između ostalog i same organiziramo naše vlastite koncerte - govori nam trenerica koja je s djevojkama nazočila i manifestaciji Večernjakov pečat gdje su činile lijepu kombinaciju Večernjakovih mažoretkinja koje su se iskazale ljepotom i savršenim plesnim koracima od zgrade Večernjeg lista do crvenog tepiha velike dvorane Hrvatskoga doma hercega Stjepane Kosače u Mostaru.

Zatim su napravile špalir i sve goste uredno dočekale i pozdravile. Novotravničke mažoretkinje, osim brojnih događaja kojima nazoče i koje organiziraju, redovito sudjeluju i na državnim i na europskim natjecanjima.

- Iako u teškim uvjetima i brojnim financijskim problemima, naše djevojke u plavo-bijelim odorama iznenađuju svojim napretkom i novim plasmanima. Naime, osim europskog zlata koje smo donijele 2016. godine iz Vinkovaca u kategoriji duo junior pom-pon, ni ove godine s Europskog prvenstva nismo se vratile praznih ruku. Naša solerica Marija Lukić iz Srbije je donijela bronačanu medalju i svoj grad opet učinila ponosnim. Također, i u formaciji juniorki sa štapom, naše juniorke su ostvarile odličan plasman popevši se tako na četvrto mjesto u istoj kategoriji. Ovo su naši najbolji plasmani dosad, a u budućnosti se nadamo još boljima - kaže za Večernji list ponosna trenerica Nikolina Lukić.

Uče i o lijepom ponašanju

Ističe, pak, kako su prijateljstva koja se stječu i iskustva boravka u drugim gradovima i državama nešto najdragocjenije, ono što se zauvijek pamti.

- Osim natjecanja, naše djevojke i djevojčice vole provoditi vrijeme zajedno pa često organiziramo motivacijske treninge ili zajedničke izlete. U našem klubu, osim mažoret vještina i tehnika, svaka djevojčica nauči nešto o lijepom ponašanju i kako djelovati u timu gdje sve ovisimo jedna o drugoj. Za nas mažoretkinje nisu samo hobi, nego i dio života i ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Ovdje se mogu usvojiti samo najbolje plesne vještine kao i pravila ponašanja i, naravno, steći nerazdvojna prijateljstva i nezaboravna druženja - kazala nam je za kraj trenerica Novotravničkih mažoretkinja Nikolina Lukić, a mi ne sumnjamo kako će ove mažoretkinje u svoj grad, a tako i u cijelu BiH, donijeti još pregršt odličja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije