Planovi za ljeto

Uz rad, omiljeno doba provest će na plaži uz knjige, filmove...

25.06.2019.
u 20:18

I kalendarski je prije nekoliko dana započelo još jedno ljeto, vrijeme kad smo opušteniji, raspoloženiji, sretniji... Temperature ovih dana ponovno rastu, a, prema riječima meteorologa, ovo je tek početak. S pet djevojaka novinari Večernjeg lista BiH porazgovarali su o tome kako će provesti ljeto, što će raditi, kamo će ići i slično.

Mlada bh. književnica i novinarka portala Index Marina Radoš objasnila nam je svoje planove za ljeto 2019.

- Ljeto će mi biti kao ljetni raspust: more, kupanje, provod, dobra ekipa na obali. Posao mi dopušta tipkati i na plaži, a čeka me i godišnji odmor. Ljeto će biti dugo i zabavno, sigurna sam - kaže nam Marina.

Za raspust do Njemačke

Tomislavgrađanka Ružica Parlain planira da ovo ljeto za nju bude “raznoliko, šareno, bogato, ispunjeno i, najvažnije, zanimljivo”.

- Njemačka nije u planu, ništa dalje od Makarske - kaže nam kroz smijeh budući da dosta mladih, pogotovo iz njezina kraja, ode za raspust do “obećane zemlje” vidjeti kakva je situacija tamo glede mogućeg povratka u budućnosti. Ružica će raditi, ali u svom mjestu, a zabavit će se i uz čitanje. - Da ne bi bilo samo izlazaka, pročitat će se i pokoja knjiga. Zapravo sve koje su na hrpi zvanoj “ovo ću kad budem imala vremena”. U tom sjedećem/ležećem položaju podrazumijevaju se i filmovi. Osim tog ležanja, kako bih spojila ugodno s korisnim, ovo ljeto donosim novost u svom gradu - tečaj plesa! I na kraju, sve što pročitam, pogledam i proživim poslužit će kao inspiracija za pisanje - kaže nam Ružica. Studentica Marija Mikulić kaže nam da dio ljeta planira provesti učeći “jer kakav je student koji položi sve u lipanjskim rokovima”, kroz smijeh nam kaže ova Gruđanka. A bit će i aktivnosti izvan učenja, što putovanja, što posla.

- Putovanje u Njemačku je rezervirano, Hamburg, Berlin i Bremen, a nakon Njemačke radno ljetovanje na Krfu (Grčka). Od literature vrijeme je došlo za seriju fantastičnih romana “Pjesma leda i vatre”, za koje se iskreno nadam da ćemo dobiti završetak u skorije vrijeme. I, naravno, ne smiju se zaboraviti novi nastavci serije “Stranger Things” jer se protiv vrućine najbolje boriti ispod klime, s laptopom u krilu - istaknula je Marija. Njezina sugrađanka Ljubica Ančić otkrila nam je da će se pripremati za posao u idućem godišnjem dobu. - Već sam provela nekoliko ljetnih dana u Njemačkoj, a planiram još malo do Makarske pripremajući se za radnu jesen - kaže nam Ljubica kojoj je, uz posao, u planu i studiranje.

Omiljeno godišnje doba

Magdalena Lubura kaže nam da za ovo ljeto ima puno planova. - Ovo ljeto i ovaj raspust bit će mi među najduljima u životu. Završila sam srednju školu i planiram nastaviti s obrazovanjem. Već 1. srpnja je i prijamni ispit za koji se već pripremam i nadam se najboljim rezultatima. Uz to, stižem se baviti i dalje manekenstvom. Prošlog petka sam osvojila mjesto druge pratilje na Miss Earth BiH. Samim tim sam zadovoljna svojim rezultatima. Moguće je da odem raditi u inozemstvo jer već imam nekoliko ponuda. Osim toga, planiram iskoristiti desetak dana da se opustim negdje na moru i uživam u ljetu, mom omiljenom godišnjem dobu. Nakon toga slijedi posjet mom rodnom i prelijepom Trebinju - završila je Magdalena. Dugo toplo ljeto je počelo, a Večernjakove sugovornice već su ga pomno isplanirale.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije