Tomislavgrad

Vatra se približila kućama sela Čobanbovići, u Dobrićima gore stare kuće

Zdravko Cebara
08.08.2021.
u 15:15

Požar koji je jučer izbio negdje oko Roška Polja, općina Tomislavgrad, unatoč intervenciji vatrogasaca, mještana, lovaca, šumara, proširio se i na druga područja. Prijepodne se vatra nošena vjetrom približila kućama sela Čobanbovići, a u Dobrićima gore stare kuće. Linija požara dulja je od 15 km, teren je težak za gašenje i po riječima općinskog načelnika, Ivana Buntića, koji je na terenu, doslovno se brani kuća po kuća.

Uz vatrogasce i mještane, iz općine pozivaju sve one koji to mogu, da se pridruže gasiteljima a uputit će i apel, odnosno poziv OS BiH i susjednoj RH, da pomognu gašenje iz zraka.

Iz mnogih sela u tomislavgradskoj općini, ali i s područja Grada Livna, stižu dojave o prisustvu dima, dok se u područjima bližim vatrenoj stihiji teško diše.

Turnir u boćanju i tradicionalnim sportovima koji se trebao danas odigrati u Roškom Polju, odgođen je za sutra u 17 sati zbog lošega stanja na požarištu, navode organizatori turnira.

– Naši članovi gase požar već treći dan i pozivaju sve koji mogu da im pomognu gasiti, kako bi se požar čim prije stavio pod kontrolu i kako bi mogli održati planirani program Roškog kulturnog ljeta, dodaju organizatori, prenio je Tomislavcity. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?