dim se nadvio nad gradom

Vatrogasci satima gase požar na deponiji u Gradačcu

09.09.2021.
u 11:44

Na deponiji smeća Višnjik u Gradačcu jučer je izbio požar koji još uvijek nije u potpunosti ugašen. Vatrogasci satima gase vatru, a građani se žale na dim koji se nadvio nad gradom.

Kako su za Klix.ba kazali iz Vatrogasne jedinice iz Gradačca, deponiju smeća požar je zahvatio jučer oko 15:10 sati, a odmah po dojavi sve ekipe su upućene na teren.

"Naše ekipe su intenzivno na terenu radile noćas do 2:45 sati kako bi požar stavili pod kontrolu. Vatra još nije u potpunosti ugašena, a pretpostavke su da se to neće dogoditi ni u narednim danima", precizirali su nam iz Vatrogasne jedinice iz Gradačca.

U ovom požaru na svu sreću povrijeđenih osoba nije bilo, a vatrogasci ističu da im u ovom trenutku nije potrebna pomoć kolega iz drugih djelova naše zemlje.

Građani se žale na dim (Foto: Čitatelj)
Građani se žale na dim (Foto: Čitatelj)

Građanima Gradačca trenutno problem predstavlja dim koji se stvorio iznad grada, zbog čega se žale na otežano disanje.

Uzrok izbijanja vatre za sada nije poznat, a iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanske županije kažu da im ovaj događaj nije prijavljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?