OHR:

Važno je da institucija revizora djeluje bez političkog pritiska

30.08.2017.
u 14:46

Ured visokog predstavnika u BiH (OHR), komentirajući izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da treba smijeniti glavnog revizora u RS-u Duška Šnjegotu, naglasio je značaj očuvanja profesionalnog i neovisnog djelovanja institucije za reviziju.

- U svakom društvenom sustavu, institucija revizora daje ključni doprinos kako bi se osiguralo transparentno trošenje javnih sredstava. Stoga je od suštinskog značaja da ova institucija radi profesionalno i bez političkog pritiska, a s ciljem očuvanja njenog integriteta, neovisnosti i profesionalizma - prokomentirano je iz OHR-a, na molbu agencije Fena, nakon što se predsjednik RS-a založio za smjenu glavnog revizora.

Ovoj Dodikovoj izjavi prethodio je izvještaj Glavne službe za reviziju koja je, iznoseći nalaze o stanju u proračunu Republike Srpske, konstatirala brojne nepravilnosti.

Ocjene revizije Dodik je, pak, nazvao političkim zoluporabama službe i glavnog revizora, odnosno njihovim pokušajem da se tendencioznim informacijama, kako je rekao, javnost dovede u zabludu.

Agencija Fena zamolila je za komentar i ured Delegacije Europske unije u BiH. Odgovoreno je da to pitanje treba uputiti domaćim institucijama.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije