Vlada HB županije

Važnost djelatnosti odgoja djece i mladeži

odgoj djece
02.01.2016.
u 07:00

Djelatnosti odgoja i obrazovanja djece i mladeži s poteškoćama u razvoju od posebnog je značaja za HBŽ, odlučila je Vlada ove županije

Vlada HBŽ dopunila je odluku s konca studenoga prošle godine o odobravanju jednokratnih financijskih sredstava livanjskim Rudnicima "Tušnica", tako da će se dio sredstava u iznosu od 16.400 KM usmjeriti Centru za socijalni rad Livno za isplatu socijalne pomoći radnicima Rudnika "Tušnica", dok će se dio sredstava u iznosu od 35.371 KM iskoristiti za izmirenje obveza mirovinsko-invalidskog osiguranja iz radnog odnosa za djelatnike. Na sjednici je donesena i odluka o proglašenju djelatnosti odgoja i obrazovanja djece i mladeži s poteškoćama u razvoju od posebnog značenja za HBŽ koja će biti upućena u skupštinsku proceduru. Odobreno je i 5000 KM Crvenom križu Drvar za liječenje djece oboljele od rijetkih bolesti, a ministri u Vladi HBŽ odobrili su 2040 KM iz tekuće pričuve Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u svrhu nabave paketića za 152 djece s posebnim potrebama na području HBŽ. Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ iz tekuće pričuve je odobreno 8115 KM u svrhu potpore Općini Drvar za uređenje prostorija i nabavu veterinarske opreme JP "Vet-Drvar" Drvar. U financiranju tog projekta vrijednog 35.000 KM sudjeluju i općina Drvar i UNDP, 500.000 KM bit će raspoređeno na svih šest općina HBŽ u vidu potpore nižim razinama vlasti, a usvojene su i izmjene i dopune programa utroška sredstava kapitalnih transfera "Potpore općinama - vodoprivred". Prema toj odluci, iznos od 288.000 KM raspoređen je prema postotku ukupne uplate opće vodne naknade i posebnih vodnih naknada iz prethodne godine, iz općina HBŽ. Za plaćanje ugovorenih i izvedenih radova - usluga sukladno planu i programu zaštite, izgradnje, rekonstrukcije i održavanja javnih županijskih cesta u 2015. godini odobren je prijenos 175.000 KM s jedinstvenog računa riznice Ministarstva financija na podračun Uprave za ceste, 102.000 KM iz tekuće pričuve proračuna HBŽ i Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa raspodijeljeno je vjerskim zajednicama, vrtićima i drugim subjektima iz oblasti kulture, a donesena je i odluka o isplati drugog dijela regresa svim korisnicima proračuna HBŽ u 2015. Vlada HBŽ donijela je dva zaključka u razmatranju i davanju mišljenja o prednacrtu Zakona o organizaciji invalidskog osiguranja u FBiH. U jednom zaključku dano je negativno mišljenje o spomenutom prednacrtu zakona, a u drugom se traži da u radnoj skupini za izradu Zakona o organizaciji invalidskog osiguranje u FBiH bude i član iz HBŽ. Dana je i suglasnost na prijedlog pravilnika o izmjeni pravilnika o nadzoru kvalitete zraka Vlade FBiH, te usvojeno izvješće Stručnog povjerenstva u predmetu utvrđivanja uvjeta koje moraju ispunjavati objekti koji proizvode hranu životinjskog podrijetla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije