Deset dana ostalo je do događaja godine

Večernjakov pečat doveo je u BiH brojne poznate iz Europe i svijeta

Večernjakov pečat
08.05.2017.
u 07:00

Svjetla pozornice će 18. svibnja, od 20.35 minuta kada počinje program na crvenom tepihu, biti uperena prema onima koji su svojim radom i zalaganjem obilježili 2016. godinu u BiH. Večernjakov pečat osim svoje natjecateljske draži, nosi i snažne poruke od kojih ovisi situacija ne samo u BiH, nego i puno šire.

Poznati na Pečatu

Na Večernjakovom pečatu, kroz godine, sudjelovale su brojne poznate osobe iz zemlje i svijeta čije su riječi snažno odjeknule. Prošle godine na Večernjakovom pečatu se obraćao predsjednik Slovačke Andrej Kiska, zatim predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, prije nje i Ivo Josipović. Na Večernjakovom pečatu bila su i dvojica makedonskih predsjednika Đorđe Ivanov i Branko Crvenkovski, članovi Predsjedništava BiH, bivši i sadašnji... te brojni premijeri, ministri, povjerenici... Na Večernjakovom pečatu se obraćala i Angelina Jolie jedna od najpoznatijih glumica svijeta koja je dobila svjetsko priznanje. Bill Clinton bivši američki predsjednik, čovjek koji je zaustavio rat u BiH imao je posebno upečatljiv govor. - Kao predsjednik, znao sam da Sjedinjene Američke Države moraju učiniti nešto kako bi pomogle u zaustavljanju rata i krvoprolića u BiH. Daytonski sporazum pomogao je da se donese mir u zemlju. Iznimno cijenim to što Bosna i Hercegovina ostaje privržena izgradnji stabilne demokratske napredne države u srcu Europe. Integracija u Europsku uniju i NATO ojačat će temelje te izgradnje, rekao je na Večernjakovu pečatu Bill Clinton, bivši predsjednik SAD-­a.

Od ostalih svjetskih dužnosnika na Večernjakovom pečatu obraćala se i američka dužnosnica Tara D. Soneshine, zatim Capricia Penavić Marshall, vatikanski diplomati Dominique Mamberti i Pietro Parolin, europski dužnosnici Johannes Hahn, Federica Mogherini, Franco Fratini, Miroslav Lajčak... Večernjakov pečat su dobivali i dvojica papa – jedan je Papa u miru Benedikt XVI., a drugi je papa Franjo koji je vratio nadu u bolje sutra čovječanstvu.

Glazbeni dio

Značajan je i onaj glamurozni, glazbeni dio Večernjakovog pečata. Glazbenike na Pečatu uvijek prate filharmonije ili simfonijski orkestri. Svirali su: Zagrebačka filharmonija i Sarajevska filharmonija, Europski orkestar, Dubrovački simfonijski orkestar, Novosadski orkestar, Mostarski orkestar... Uz njih su nastupali brojni pjevači: Toto Cutugno, Piero Macoketi, Petja Ivanov, Ivan Mikulić, Prljavo kazalište, Crvena jabuka, Halid Bešlić, Mate Bulić, Hari Varešanović, Tereza Kesovija, Sergej Ćetković, Kemal Monteno, Severina, Željko Bebek, Doris Dragović, Vanna, Nina Badrić, Jacques Houdek, Đani Stipaničev, Colonia, Edin Karamazov, Goran Karan i brojni drugi pod palicom Alana Bielinskog, Ildousa Galioulline, Fedora Vrtačnika... Scenu su krasile stotine djevojaka i mladića iz zbora Pro Muzica, balerina Arabeske, mažoretkinja iz Mostara, Širokog Brijega, Kiseljaka, Stolački orkestar limene glazbe... Također, i ove godine očekuje se nastup vrhunskih glazbenika. Na manifestaciji nastupaju velikani glazbene scene Gibonni, Nedžad Salković, Goran Karan, Giulianno...

I na kraju svega je skulptura za pobjednike u kategorijama Večernjakovog pečata i ona završna za osobu godine. Finale manifestacije sve je bliže...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?