Podaci zabrinjavajući

Mladi bi trajno ili na duže vrijeme napustili FBiH

'16.02.2011., Zagreb - U Hrvatskoj je broj nezaposlenih presao 330 000.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
14.12.2013.
u 09:59

Među mladim ljudima u FBiH vlada prilična apatija

Postotak nezaposlenosti mladih popeo se na 67 posto, broj završenih srednjoškolaca u protekle tri godine smanjio se za gotovo pet tisuća, a svaki treći mladi čovjek prerano napušta školovanje. Ovo su samo neki od poražavajućih podataka iz istraživanja o položaju mladih u Federaciji BiH koje je u suradnji s Federalnim ministarstvom kulture i sporta proveo Institut za razvoj mladih KULT.

Mladi nezadovoljni

Rezultati istraživanja bi trebali predstavljati osnovu za izradu strategije prema mladima FBiH koju će zajednički morati provoditi svi segmenti društva. Među mladim ljudima u FBiH vlada prilična apatija, što potvrđuje i podatak da bi čak 77 posto anketiranih napustilo zemlju zauvijek, ili na duže vremensko razdoblje. Nemogućnost pronalaska posla i neusklađenost obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada, prepoznati su kao glavni uzrok za ovakve stavove mladih u Federaciji. Stoga će tom pitanju i u najavljenoj strategiji biti posvećena značajna pozornost.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?