reagirali na istupe predsjednika RS

Veleposlanstvo SAD-a: Dodik griješi ako misli da će Amerika stajati po strani dok on gura BiH u sukob

Veleposlanstvo SAD-a
28.12.2023.
u 18:06

Iz Veleposlanstva SAD-a u Bosni i Hercegovini reagirali su na posljednje istupe predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, koji je kazao kako će se RS odcijepiti ako visoki predstavnik Christian Schmidt nametne rješenje o državnoj imovini.

Iz Veleposlanstva SAD-a podsjećaju kako je Republika Srpska entitet u državi BiH.

- Republika Srpska je entitet u državi Bosni i Hercegovini. Ona je sastavni dio države, ali ni Republika Srpska ni Federacija BiH ne postoje izvan Bosne i Hercegovine. Ni za entitet ni za bilo koju drugu jedinicu ispod državne razine, Ustav BiH ne predviđa pravo na secesiju. U više navrata Sjedinjene Američke Države jasno su stavile do znanja da će reagirati i suprotstaviti se antidasytonskom djelovanju, što secesija i jeste. Milorad Dodik griješi ako misli da će Sjedinjene Države stajati po strani dok on gura BiH u sukob - priopćili su iz Veleposlanstva SAD u BiH, prenosi Faktor.

Dodik je u emisiji Telering na RTRS-u kazao:  "ako nelegalni Christian Schmidt pokuša nametnuti zakon o imovini, Republika Srpska će odmah proglasiti neovisnost".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije