sastanak

Veleposlanstvo SAD-a podržava reforme na putu BiH ka EU

Bevanda
02.03.2016.
u 18:04

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas zamjenika veleposlanice SAD u BiH Paula Horowitza.

Glavne teme sastanka, koji je održan nakon prošlotjednog susreta ministra Bevande s veleposlanicom SAD u BiH Maureen Cormack, bile su posvećene ekonomskim reformama i fiskalnoj stabilnosti, gdje Ministarstvo financija i trezora BiH ima aktivno sudjelovanje.

Bevanda je naglasio kako je vidljiv napredak u reformskim procesima u BiH, te kako je nužno nastaviti s ovim aktivnostima, posebice nakon podnošenja zahtjeva za članstvo BiH u EU, prenosi Fena

Tijekom sastanka naglašeno je kako se aktivnosti iz Reformske agende, koje se tiču razine BiH, odvijaju dobrom dinamikom, te kako će skori posjet Misije MMF-a dati odgovore da li se ide u novi aranžman s ovom međunarodnom financijskom institucijom.

Sugovornici su suglasni da je ohrabrujuće što je proračun za ovu godinu usvojen na vrijeme i što se već radi na projekcijama Dokumenta okvirnog proračuna za trogodišnje razdoblje u kome europske integracije i reforme koje donosi put ka EU trebaju biti prioritet.

Na sastanku je još jednom data podrška Veleposlanstva SAD europskom put BiH, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije