Veliki doprinos Oružanih snaga BiH u gašenju požara u općinama Livno i Trebinje

09.08.2017.
u 10:34

 Na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH pripadnici Oružanih snaga (OS) BiH s odgovarajućom opremom bili su angažirani na gašenju požara 7. i 8. kolovoza u općinama Livno i Trebinje te su značajno doprinijeli sprječavanju daljeg širenja požara.

Na području Livna, helikopterom OSBiH gašen je požar u rejonima Donjih Rujana i Odžaka na planini Dinari te u rejonu Staretine u području Međugorja. Na teritoriji općine Livno helikopterom OSBiH tokom dva dana angažmana ostvareno je 7.6 sati leta pri čemu je izbačeno 75 400 litara vode.

Na području općine Trebinje 8. kolovoza požar je gašen između sela Žakovo, Tulje i prema Turici. U te svrhe je angažirano 15 pripadnika OSBiH te jedan helikopter koji je na požarište izbacio 15.000 litara vode te ostvario 3.3 sata leta.

Za angažiranje letjelica utrošeno je 8.950 litara mlaznog goriva te određene količine goriva vozila za podršku i prijevoz ljudstva.

OSBiH se nalaze u stalnoj pripravnosti da po zahtjevu civilnih organa vlasti i stanovništva svim raspoloživim snagama i sredstvima, u okviru raspoloživih operativnih kapaciteta i sposobnosti, budu angažirane na pružanju pomoći u reagiranju na prirodne i druge nepogode i katastrofe, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću OSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?