banja luka

Veliki narodni prosvjed 14. svibnja zbog katastrofalnog stanja u RS-u

prosvjedi
03.05.2016.
u 11:32

Opozicijske stranke u Republici Srpskoj, okupljene u Savez za promjene, pozvale su danas građane RS-a da dođu na „Veliki narodi prosvjed“, 14. svibnja u Banjoj Luci.

Naglašavaju da je prosvjed nenasilnog karaktera i zakazan je u skladu sa zakonom.

Organizuju ga, kako se navodi u proglasu Organizacionog odbora općenarodnog prosvjeda, protiv katastrofalnog stanja u RS-u „u koje nas je dovela kriminalizovana vlast“.

Smatraju kako će prosvjed omogućiti da se čuje glas svih koji su nezadovoljni stanjem, a to je ogromna većina građana RS-a.

Ističu da je ovo prosvjed "protiv veleizdajnika koji su uništili ekonomsku, a time uništavaju i biološku supstancu RS-a, prosvjed protiv kriminalaca na najvišim položajima, protiv poskupljenja struje, rasprodaje prirodnog bogatstva, protiv korumpiranih 'papaka' u politici, protiv onih koji su u svoje džepove stavili novac od poticaja za poljoprivredu, braniteljskih dodataka, invalidnina i drugih davanja koja pripadaju narodu“.

U proglasu Saveza za promjene se navodi kako je to prosvjed protiv gaženja radničkih i ljudskih prava, velike nezaposlenosti i nepotizma, pljačke građana od strane banaka, dužničkog ropstva u koje nas vodi vlast, protiv zloupotrebe javnih preduzeća i uništavanja banaka, ponižavanja braniteljskih kategorija i njihovih obitelji, protiv katastrofalnog stanja u zdravstvu i uništenog visokog školstva.

To je prosvjed protiv onih koji uništavaju temelje i kradu budućnost RS-a, navodi se u proglasu uz poziv građanima koji žele dobro RS-u da se 14. svibnja pridruže mirnom prosvjedu u Banja Luci.

- To je prilika da se čuje i Vaš glas i poziv da se borite za svoja prava. Zbog straha vlasti od prosvjeda i sama najava je već dala rezultate - produžen kolektivni ugovor za mjesec dana dok prođe prosvjed, a najavljena je i isplata braniteljskog dodatka i poticaja poljoprivrednicima. Ne dozvolite da Vas uplaše oni koji kradu vašu budućnost. Ako tražite svoja prava, oni će vas proglasiti izdajnicima. Najavljujući kontraprosvjede, aktualna vlast nezadovoljnim građanima prijeti nasiljem. Neće im uspjeti da okrenu narod protiv naroda, a prijetnjama samo sudjeluju našu odlučnost da se borima za pravednu RS-u - navode iz Saveza za promjene.

Očekuju da na prosvjed izađu oni koje je vlast pretvorila u nevidljive građane: nezaposleni, borci, invalidi, mladi, poljoprivrednici, poniženi radnici, umirovljenici i sve domoljube u RS-u.

- Ovo je trenutak da se borimo za ono što nam pripada. Ovo nije stranački politički sastanak, ovo je šansa da se čuje glas naroda. Pozivamo sve da iskoriste ovu priliku i da se oslobode straha koji ih drži u lancima. Ako to ne uradimo sada morat ćemo šutjeti i trpjeti još dugo, dugo vremena, navodi Organizacioni odbor „narodnog prosvjeda“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije