NOVI HIT

VIDEO: Društvene mreže oduševljene urnebesnom parodijom Josipe Lisac

Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL, Screenshot
20.02.2020.
u 12:15

Naime, vlasnik portala Liburnija.com, Boško Županović podigao je kaznenu prijavu, a glumac i pjevač Marin Bukvić na društvenim mrežama je objavio urnebesni video kojim parodira Josipinu izvedbu.

Nakon što je na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića diva Josipa Lisac izazvala podijeljena mišljenja domaće javnosti izvedbom himne, pojavile su se razne reakcije.

Naime, vlasnik portala Liburnija.com, Boško Županović podigao je kaznenu prijavu, a glumac i pjevač Marin Bukvić na društvenim mrežama je objavio urnebesni video kojim parodira Josipinu izvedbu.

U videu mladi glumac sjedi u toaletu s lavorom na glavi te u tubu toalet papira pjeva kao Josipa Lisac. Video je izazvao opće oduševljenje na društvenim mrežama.

Podsjetimo, ako kako piše Dalmatinski portal, u obrazloženju kaznene prijave Županović navodi da je Lisac koristila izrugljive artikulacije i tonalitete koji, unatoč njenom osebujnom glazbenom opusu i izričaju, nisu društveno prihvatljivi.  On smatra da je kao osoba kojoj je hrvatski jezik materinji, morala znati da se takav oblik intoniranja u hrvatskom jeziku i kulturi uvijek koristi kroz oblike javnog izrugivanja ili omalovažavajućeg imitiranja nečije izjave, recitata ili glazbenog, odnosno, skladateljskog izričaja. 

On smatra da je kao osoba kojoj je hrvatski jezik materinji, morala znati da se takav oblik intoniranja u hrvatskom jeziku i kulturi uvijek koristi kroz oblike javnog izrugivanja ili omalovažavajućeg imitiranja nečije izjave, recitata ili glazbenog, odnosno, skladateljskog izričaja. 

Video pogledajte OVDJE

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?