Zvizdić - Vigemark:

Vidljivi iskoraci bitni za put BiH prema EU

EU
12.01.2016.
u 16:38

Predsjedatelj Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić održao je danas sastanak s šefom delegacije Europske Unije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Larsom Gunarom Vigemarkom.

Razgovarali su o aktivnostima Savjeta ministara BiH u vezi s napretkom Bosne i Hercegovine u procesu europskih integracija, o ispunjavanju ciljeva iz reformske agende i o dinamici za ispunjavanje obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Dogovorili su se da su vidljivi iskoraci koji su bitni za put BiH prema Europskoj uniji i rekli da je i u idućem razdoblju neophodno nastaviti postignutu pozitivnu dinamiku izvršavanja obaveza.

Zvizdić je istaknuo da je Savjet ministara BiH u posljednja četiri mjeseca ispunilo preko 50 posto zacrtanih generalnih mjera iz reformska agende i da je kredibilno provođenje ovih dokumenata već dalo prve rezultate.

Razgovarali su i o mogućnostima što brže realizacije prilagodbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Sastanku je prisustvovao Renco Davidi, zamjenik šefa delegacije Europske unije u BiH, priopćeno je iz Savjeta ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?