Mirko Šarović

Vijeća ministara BiH će preživjeti do izbora 2018. godine

Mirko Šarović
13.03.2017.
u 10:47

Nejasne su bilo kakve druge alternative ovom sastavu Vijeća ministara BiH usprkos turbulentnoj političkoj sceni u zemlji, tvrdi Šarović.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je u intervjuu za Klix.ba kako vjeruje da će aktualni saziv Vijeća ministara BiH preživjeti do izbora 2018. godine. 

- Nejasne su bilo kakve druge alternative ovom sastavu Vijeća ministara BiH usprkos turbulentnoj političkoj sceni u zemlji, tvrdi Šarović. 

Komentirajući optužbe od Milorada Dodika i SNSD-a da vodi izdajničku politiku prema RS-u, kaže kako je  to "od početka osmišljena strategija da u javnosti bez mnogo muke diskreditirate svoje političke oponente". 

- Za to ne morate bilo kome nuditi ikakve kakve dokaze i na taj način sakrivate vlastiti nerad, kriminal i javašluk. Suradnja je riječ koju bi javnost, pa i politička javnost umjesto etiketiranja, grubosti, vrijeđanja, omalovažavanja i dijeljenja najradije željela čuti od predsjednika RS-a, ali to je njegov problem pogrešnog shvaćanja društvene uloge stolice u kojoj on sjedi. Tko je od nas uradio više, bolje i kvalitetnije za naš narod, Republiku Srpsku i širu zajednicu, a za vrijeme mandata koje nam je društvo povjerilo za mene je jedino ispravno i mjerodavno. Kao grupacija okupljena oko Saveza za promjenu mnogo smo u prednosti i nikakva vika i galama i lažni patriotizam ne mogu sakriti ogromno bljedilo i čemer vlasti okupljen oko SNSD-a, tvrdi Šarović. 

Na upit kada će domaći proizvođači osjetiti prve beneficije sporazuma SSP-a i imaju li razloga za strah od konkurencije iz EU, Šarović ističe kako je konkurencija iz zemalja Europske unije jaka. 

- Loša vijest je što zbog kašnjenja EU administracije u primjeni prilagođernog SSP-a trpe štetu naši izvoznici ribe. Očekujemo da će i oni ubrzo osjetiti prve beneficije od primjene veće kvote za bescarinsku izvoz. Korist od prve veljače imat će svi izvoznici voća i povrća jer su na snazi mjere EU koje omogućavaju izvoz naših proizvoda bez carina u sve zemlje Europske unije, navodi ministar za Klix.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?