Vilim Primorac

Čim sam dobio presudu u svoju korist, odrekao sam se 600.000 maraka u korist HT-a Eronet

BiH,04.04.2016.Mostar ,   Vilim Primorac, Photo:Stojan Lasic
02.02.2017.
u 07:00

Nakon afere “Gibraltar” i izvlačenja novca što je činila bivša Uprava, u posljednjih nekoliko dana HT Eronet ponovno je u središtu pozornosti. Meta je sadašnji predsjednik Uprave Vilim Primorac vezano uz teme odštete i zaposlenja.

Večernji list BiH: 
Što je prava istina vezano uz prijem djelatnika u HT Mostar?

- Sve to treba promatrati u malo širem kontekstu, tj. što su uzroci takvog objavljivanja i koji su mediji gdje se to objavljuje. Mi smo inače naslijedili prekomjeran broj zaposlenih i vrlo lošu kadrovsku strukturu, a u tom segmentu smo imali najviše nepravilnosti u prethodnim godinama. Zbog takvog vođenja kadrovske politike neki su naši djelatnici sankcionirani. Budući da se upravo ovih dana na sudu vode rasprave vezane uz status nekih naših djelatnika, ovakva netočna objavljivanja smatramo jednom vrstom pritiska na sud. U posljednjih 15 godina bili smo svjedoci na desetke nezakonito primljenih rođaka, zetova, kumova itd., što ni u jednom od ovih medija nikad nije zabilježeno. Od mene bi bilo nekorektno da ih sada nabrajam jer su to moji radni kolege, a ja sa sigurnošću mogu reći da smo u to područje uveli red, da radimo po zakonu i procedurama koje postoje u ovom poduzeću i po napucima Vlade. Ni jedna odluka nije donesena bez suglasnosti Ministarstva te stalno radimo na smanjenju broja zaposlenih. Sa sigurnošću mogu reći da je broj zaposlenih u posljednjih godinu i pol znatno smanjen. Danas imamo 100-ak zaposlenih manje i mislima kako će se taj trend i dalje nastaviti.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?