Božić dolazi

Više novca za dekor, lampice postavljaju i GSS, planinari...

08.12.2020.
u 16:41

Nešto više od dva tjedna ostalo je do najsvečanijeg kršćanskog blagdana. Duh Božića uvelike vlada još od paljenja prve adventske svijeće, piše Večernji list BiH. 

Prekrasni prizori

Ulice diljem bh. gradova i općina već su dobile onaj svoj posebni sjaj, ukrašene su fontane, okićeni borovi, postavljene lampice na gradskim trgovima..., sve kako bi se oživio duh Božića u ovom pomalo sumornom vremenu. Dobar dio bh. gradova već sjaji punim sjajem, a i mostarske ulice polako preplavljuje blagdansko blještavilo. Prekrasni prizori, posebice noćni, stižu od Posavine, preko središnje Bosne, općina i gradova ZHŽ-a i HNŽ-a, sve do Neuma. Upravo jučer počelo je ukrašavanje dijela grada na Neretvi za nadolazeće blagdane, što je za Fenu potvrdio i službenik za urbani mobilijar i dekoraciju Grada Mostara Adis Rizikalo. - Jučer se počelo s ukrašavanjem Španjolskoga trga, Trga hrvatskih velikana i Ulice Nikole Šubića Zrinskog, a nastavit će se s ukrašavanjem i ostalih dijelova grada - rekao je Rizikalo. On nije mogao precizirati koliko je ove godine izdvojeno iz gradskoga proračuna za tu nakanu.

- Nakon reparacije postojeće dekoracije, montiranja, održavanja i skidanja nakon mjesec dana, radnici komunalnog poduzeća ispostavit će račun - objasnio je Rizikalo. Iz Gradske uprave ranije su najavili kako će Mostar ove godine biti ljepše ukrašen nego prethodnih godina budući da u tom gradu ove godine neće biti organiziran zimski grad Winterville zbog epidemiološke situacije. No, božićnoga duha i ugođaja neće nedostajati jer je Relax-centar Buna ove godine prvi put organizirao božićni grad.

Sve u znaku blagdana

- Cilj nam je zaokružiti lijepu božićnu priču, od izvođenja tradicionalnih božićnih pjesama, jaslica, adventskog vijenca pa sve do tradicionalne blagdanske hrane. Svi sadržaji bit će u znaku Božića, tradicije, obitelji i djece - kazao nam je nedavno voditelj centra Danijel Damjanović, a svi posjetitelji u božićnom programu moći će uživati do 8. siječnja. Predblagdansko ukrašavanje traje i u Žepču. Postavljaju se božićni ukrasi, lampicama ukrašava glavna ulica. Svoj doprinos ukrašavanju ponovno su dali članovi PD “Vis” Žepče, GSS Žepče, djelatnici Poslovnice Elektro Žepče... •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?