Dragan Lukač

Više od 100 vehabija vratilo se sa sirijskog ratišta u BiH

Dragan Lukač
01.10.2016.
u 13:18

Već postoje podaci da se više od 100 osoba vratilo sa sirijskog ratišta u BiH. Riječ je upravo o pripadnicima vehabijskog pokreta koji su regrutirani u BiH u raznim paradžematima, naglasio je Lukač

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da policija Republike Srpske može zaštiti predsjednika Milorada Dodika od bilo koga, te da radi na njegovom osiguranju u skladu sa svim propisima.

"Što se tiče mogućnosti ugrožavanja predsjednika, uvijek postoje takve informacije, kao i prema svim predsjednicima država i republika, ali mi smo apsolutno sigurni da ga možemo zaštititi od svih vrsta ugrožavanja, s bilo koje strane", ističe Lukač u intervjuu Srni. 

On ocjenjuje da je izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi predsjednik Srpske mogao završiti kao Muamer Gadafi ili Sadam Husein - "neprimjerena i da nema veze sa stvarnošću". 

"Mislim da je Bakir Izetbegović napravio `autogol` uspoređujući Dodika i Gadafija, koji je završio na jedan brutalan način. Siguran sam da se to, ni u kom slučaju, ne može dogoditi predsjedniku Republike Srpske. Pokušaj unošenja takvog straha među srpski narod je apsolutno neprimjeren i sigurno neće proći", navodi Lukač. 

Rekao je između ostalog i kako sve agencije u BiH moraju surađivati, osobito kad je riječ o borbi protiv terorizma, i upozorio da se u Federaciji BiH širi pokret koji je svuda u svijetu i Europi označen kao teroristički. 

"Ukoliko se zajednički na tome ne bude radilo, BiH može imati mnogo većih problema s pripadnicima vehabijskog pokreta koji su uglavnom bili izvršitelji terorističkih napada. Već postoje podaci da se više od 100 osoba vratilo sa sirijskog ratišta u BiH. Riječ je upravo o pripadnicima vehabijskog pokreta koji su regrutirani u BiH u raznim paradžematima", naglasio je Lukač. 

On napominje kako je terorizam specifičan po tome što se napadi vrše iznenada i na mjestu koje je najmanje očekivano. 

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
02:45 02.10.2016.

Izgleda da se u Prnjavoru tuku sa gradjanima a nazivaju ih navijacka grupa grobari,i sada se nalaze pod zastitom policije jer ih je pozvao "bizmismen" koji je blizak sa bratom Milorada Dodika Druga grupa je u Teslicu I nazivaju se Dodikovci.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?