Naknada štete

Više od 250.000 KM za jedan teroristički čin

04.03.2017.
u 07:00

Borba protiv terorizma, svih vidova organiziranog kriminala, korupcije i teškog financijskog kriminala jedna je od glavnih obveza BiH iz Reformske agende. Terorizam, osim toga što odnosi živote, ulijeva strah stanovništvu, utječe na turizam, na odnose drugih zemalja prema zemlji u kojoj se isti događa, ali i države košta velike iznose po tužbama oštećenih građana. Iznos iz pravomoćnih sudskih presuda za naknadu štete koja je posljedica terorističkih napada u BiH veći je od četvrtine milijuna KM.

Podnesena 21 tužba

Iznos od četvrt milijuna maraka, i to bez zateznih kamata, odnosi se samo na jednu presudu i to za teroristički napad na Policijsku postaju u Bugojnu 2010. godine, doznaje BIRN u Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova. Za napad u Bugojnu podnesena je 21 tužba. Do sada je u ovom predmetu doneseno 19 pravomoćnih presuda, za što je dodijeljeno ukupno 221.218 KM, a troškovi ovih postupaka iznose 37.298 KM...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?