Usvojen plan

Više od milijardu KM za investicijske projekte do 2018. godine

radovi na putu
26.12.2015.
u 07:00

Najveće investicije su i dalje u prometnu infrastrukturu, te odjele izbjeglica i raseljenih osoba, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, energetike, i zdravstva

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o suzbijanju korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala. Ovim zakonom uređuje se osnivanje, organizacija, nadležnost posebnih organizacijskih jedinica tužiteljstva, suda i drugih organa u tom bh. entitetu, ovlasti službenih osoba i uređuju uvjeti radi efikasnog otkrivanja i krivičnog gonjenja i suđenja počiniteljima krivičnih djela određenih ovim zakonom.

Utvrđene su i izmjene i dopune Zakona o registraciji poslovnih subjekata u RS te Nacrt zakona o sustavu internih financijskih kontrola u javnom sektoru RS te nacrti zakona o državnim službenicima, o rukovodećim službenicima u republičkim organima uprave i o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave.

Vlada RS je utvrdila i Prijedlog Programa javnih investicija Republike Srpske za razdoblje 2016-2018.godina, kojim je planirana realizacija investicijskih projekata (kapitalna potrošnja) u ukupnom iznosu od 1.367.572.144 KM, od čega je u narednoj godini planirano 608.178.912 KM. 

Prema spomenutom dokumentu najveće investicije su i dalje u prometnu infrastrukturu, te odjele izbjeglica i raseljenih osoba, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, energetike, i zdravstva. 

Vlada Republike Srpske usvojila je i Informaciju o stanju u oblasti prerađivačke industrije za devet mjeseci 2015. godine.

U odnosu na razdoblje siječanj- rujan 2014. godine, u oblasti prerađivačke industrije, fizički obim proizvodnje rastao je po stopi od 2,7 posto, a pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 67,3 posto i veća je za 1,17 posto.

Apsolutni broj zaposlenih radnika u rujnu 2015. veći je za četiri posto u odnosu na isto razdoblje 2014.
 
Na sjednici entitetske vlade usvojena je i Informacija o aktualnom stanju sigurnosti u RS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije