Stota sjednica Vlade PŽ-a

Više od milijun KM za školstvo, zdravstvo, kulturu i sport

28.04.2018.
u 09:37

Uz predsjedanje Marijana Klaića, predsjednika Vlade Posavske županije, održana je 100. sjednica Vlade Posavske županije.

Vlada je donijela odluku o odobravanju korištenja sredstava iz proračuna PŽ-a za 2018. godinu iz grantova za vodoprivredu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva PŽ-a u iznosu od 500.000 KM.

Školstvo, kultura, sport

Najveći broj odluka koje je Vlada razmatrala, a resorni ministar Mario Pejić objasnio, bio je iz resora Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta.

Odobrena su proračunska sredstva u iznosu od 109.950 KM na ime ispunjenja ugovornih obveza prema visokoškolskim ustanovama (Pravnom fakultetu, Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Filozofskom i Ekonomskom fakultetu).

Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali odobreno je provođenje postupka javne nabave radova – sanacija podne površine u objektu sportske dvorane.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi oko 25.600 KM. Županija također sufinancira prijevoz učenika te su izvršene obveze odobravanja sredstava za prva dva ovogodišnja mjeseca u ukupnom iznosu od oko 60.000 KM. Na ime realizacije kulturno-sportskih programa i aktivnosti u dijelu sufinanciranja troškova kotizacije natjecanja, odnosno godišnje članarine (registracije klubova i redovite aktivnosti) odobren je iznos od blizu 30.000 KM.

Izdvajamo i projekt “Opremanje kabineta strojarske struke” Srednje strukovne škole Orašje te uređenje dvorišta OŠ Stjepana Radića u Boku. Ugovorom o financijskoj potpori projektu “Uređenje učionica za djecu s poteškoćama u razvoju”, zaključenog između Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH i OŠ Orašje, odobren je iznos od 5139,52 KM, a ugovorom o financijskoj potpori projektu “Stjecanje suvremene informatičke pismenosti”, zaključenog između Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH i SŠ Pere Zečevića Odžak, odobren je iznos od 6430 KM.

Za funkcioniranje zdravstva

Iz oblasti Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike odobreno je izdvajanje sredstava iz županijskog proračuna za 2018. godinu Županijskoj bolnici Orašje za pokriće izdataka u održavanju tekuće likvidnosti u ukupnom iznosu od 120.000 KM.

Najveći dio izdataka, rečeno je u objašnjenju, potreban je radi izmirenja obveza prema dobavljačima.

Programom utroška sredstava utvrđenih proračunom PŽ-a za 2018. godinu, na poziciji transfera za zdravstvene institucije i centre za socijalni rad, predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 650.000 maraka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije