akcija

Više osoba uhićeno u akciji "Pero"

13.11.2019.
u 16:24

Županijsko tužiteljstvo Unsko-sanske županije (USŽ) je u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) danas provelo akciju kodnog naziva "Pero". Ovo je rezultat višemjesečne istrage, kojom je obuhvaćeno 58 osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba za kazneno djelo organizirani kriminal, odnosno zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, primanje dara ili drugih oblika koristi, pranje novca, utaja poreza i krivotvorenje isprava.  

Akcija je provedena na šest lokacija i više osoba je uhićeno. U tijeku je kriminalistička obrada osumnjičenih, a već sutra će biti ispitani od tužiteljskog tima koji radi na ovom predmetu.

- Osumnjičenima se stavlja na teret da su u razdoblju od 2014. godine do danas, na području većeg dijela Federacije BiH i dijela Republike Srpske, pronalazili osobe i istima nezakonito za novac pribavljali različite certifikate. Konkretno se misli na osnovnoškolske, srednjoškolske i visokoškolske diplome. Sumnjiče se da su na takav način pribavili nezakonite diplome za više tisuća osoba, te stekli višemilijunsku korist - rekla je glasnogovornica Županijskog tužiteljstva USŽ Irena Marjanović Čavkić.

Istaknuto je i kako je u periodu petomjesečne istrage dokumentirano 300 nezakonitih diploma, kao i da je Proračun Federacije BiH oštećen za više od 200.000 KM neplaćenog poreza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?