Novi trend sve popularniji među ‘susjedima’

Vjenčaju se u Hrvatskoj, a slave u Hercegovini

vjenčanje
Foto: DanAykroydFanClub/Imgur
07.09.2015.
u 06:30

Krajem rujna u Osijeku, najvećem gradu u Slavoniji (RH), liječnik Nino Volarić i njegova djevojka vjenčat će se u tamošnjem općinskom uredu, a onda će sa svojim svatovima, njih 200 - 250, krenuti na svadbenu feštu, i to u BiH. Točno 450 km svatovi iz Osijeka preći će do Čitluka gdje će biti obavljeno crkveno vjenčanje, a potom i slavlje - dnevno i noćno, i to u dva različita gradića.

Dvije fešte

Dnevna fešta priprema se u svadbenom salonu Sport centra u Međugorju, a noćno u salonu Antonela u Ljubuškom. Volarić je izabrao Hercegovinu za svadbeno slavlje, kaže, prvo zbog toga što iz nje vuče korijene, a onda zbog toga što su svadbeni saloni i organizacija svečanosti takvi “da ih se ne bi postidjeli ni hollywoodski glumci”. “Možda je nekome čudno što ću svoju svadbenu feštu održati tako daleko, ali kada čovjek vidi kako su lijepi hercegovački svadbeni saloni, sve mu bude jasno i ne bude mu teško tamo otići. U Hercegovini će nas dočekati još oko 200 svatova, pa ćemo svi uživati u tamošnjim ljepotama, hrani, glazbi”, priča Volarić. Kaže da njegovim prijateljima nije nimalo teško ići na tako dalek put. “Naprotiv, svi su sretni i jedva čekaju da krenemo. Ići ćemo uglavnom osobnim automobilima, ali sam za svaki slučaj organizirao i dodatni prevoz”, priča i dodaje kako u RH nema lijepih svadbenih salona kao u BiH, te da su oni u Hercegovini posebno otmjeni, imaju dobru hranu, uslugu, glazbu… “To je jako dobar biznis u Hercegovini. Čuo sam da od Dubrovnika do Splita svi idu na svadbene fešte u Hercegovinu. Ljudi koji drže te salone svojski su se potrudili, uložili novac, sve uredili… Njihovo osoblje je prošlo posebne obuke, sve je na najvišoj razini, a osim toga, cijene su gotovo upola manje od ovih u RH. Ma, tamo je tako lijepo da čovjek samo može reći: woooow”, kaže s oduševljenjem.

Popularni saloni

U svadbenom salonu u Međugorju, gdje će biti održana dnevna svadbena fešta Nine Volarića i njegove odabranice, osoblje već radi na pripremama. Dijana Ćorić, menadžerica za prodaju u Sport centru, s ponosom govori kako svadbenu feštu tu organiziraju mnogi građani Hrvatske, ali da dolaze i iz drugih zemalja, posebno Njemačke. “Skoro da nema vikenda, a da nemamo svadbenu feštu mladenaca iz Hrvatske. A nije ni čudo kada vidite kako je ovdje lijepo”, kaže Dijana te dodaje da je sve domaće i vrhunske kvalitete i sve puno manje košta nego u RH. Svadbeni salon Bagušić u Posušju je među najpopularnijim u Hercegovini. Ovaj salon posebno je zanimljiv mladencima iz susjedne države. Ivan Petric, vlasnik ovog salona, kaže kako kod njega svatovi dolaze brodom, autima, i autobusima. “Pola RH dođe ovdje praviti svadbenu feštu. Nije ljudima teško promijeniti nekoliko prijevoznih sredstava da naprave svečanost. Nedavno je stigao cijeli autobus svatova iz RH. A dolaze zbog toga što su ovi saloni veliki i prelijepi, što je kod mene jeftinije nego kod drugih - samo 40 KM po stolici, a za tu cijenu dobiju vrhunski jelovnik, uslugu...”, priča Ivan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije