NOVI DETALJI ZLOČINA

Vještak objasnio na koji način je ubijen dvadesetomjesečni dječak iz Zvornika

sf
17.12.2016.
u 20:12

Najbliži scenarij smrtnog ishoda je “kombinacija tupe mehaničke sile i kontakta glave s čvrstom podlogom ili nekim predmetom na toj podlozi”.

Smrt dječaka u Zvorniku, starog 20 mjeseci, za koje su osumnjičeni ujak Mijat Stankić i njegova nevjenčana supruga Fatima Durak (34) potresla je u kolovozu regiju.

 Okružnom sudu u Bijeljini jučer je nastavljen glavni pretres u slučaju ubojstva dječaka Lazara Rebića iz Donje Kamenice kod Zvornika., prenosi Slobodna Bosna.

Na glavnom pretresu, kojim je predsjedavao sudija Mensur Đonlić, iskaz je dao medicinski vještak Željko Karan, koji je izvršio ekshumaciju i obdukciju tijela djeteta ubijenog 18. kolovoza ove godine.

Karan je u iskazu istaknuo da je ekshumaciju izvršio u zabačenom kraju, obraslom šumom i rastinjem, te da je tijelo dječaka bilo u PVC kesi, umotano u deblju jaknu. 

- Tijelo dječaka nije bilo sahranjeno u klasičnom smislu, već se nalazilo na površini, a preko vreće su bili nabacani kamenje, zemlja i drvena cjepanica. Prilikom obdukcije u Bijeljini uočio sam spoljašnje ozljede glave sa masovnom krvnom podlivenošću. Po tijelu je bilo više podliva različite veličine u predjelu trupa i ekstremiteta. Bile su primjetne i veoma izražene truležne promjene, jer sam obdukciju izvršio desetak dana nakon djetetove smrti, 25. kolovoza – pojasnio je Karan, naglasivši da su na djetetovoj glavi bile najmanje tri vrste odvojenih ozljeda, od masivnog prijeloma lobanje do utisnutog prijeloma kosti.
 
On je naveo da se sa sigurnošću može tvrditi da je djetetova smrt ubilačka, konstatirajući “masivne ozljede glave i oštećenje moždanih struktura”, na šta je, kako je istaknuo, mogla utjecati kombinacija tupe mehaničke sile i mogući pad djeteta i udarac glavom u neki istureni dio nekog predmeta.

Odgovarajući na unakrsna pitanja tužitelja Ranka Kerovića i branitelja optužene, odvjetnika Đorđa Vasića, on nije mogao odgovoriti od koliko je, eventualno, udaraca ili kontakata s tvrdom podlogom mogla nastupiti smrt djeteta, istaknuvši da je najbliži scenarij smrtnog ishoda “kombinacija tupe mehaničke sile i kontakta glave s čvrstom podlogom ili nekim predmetom na toj podlozi”. 

Tijekom istrage saslušan je i dječakov otac Slađan Rebić, koji je prijavio njegov nestanak, kao i dječakovi djed i baka Pero i Milena Stankić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?