Istraživanje

Vježbanje visokog inteziteta može dovesti do ranog gubitka trudnoće

09.07.2020.
u 16:59

Razdoblje implantacije može biti i razdoblje izuzetne krhkosti i osjetljivosti organizma, pri čemu vrlo naporna i intenzivna tjelesna aktivnost može biti rizik za rani gubitak trudnoće

Kod žena s povijesti spontanih pobačaja visoka razina fizičke aktivnosti povezana je s povećanim rizikom za tzv. subklinički ili vrlo rani pobačaj, pokazalo je novo istraživanje provedeno na Sveučilištu Massachusetts Amherst i objavljeno u časopisu Fertility and Sterility.

S druge strane, kod žena s već potvrđenom trudnoćom nije nađena veza između fizičke aktivnosti i pobačaja.

Ne odnosi se odnosi na žene s nekompliciranim trudnoćama

Razdoblje implantacije može biti i razdoblje izuzetne krhkosti i osjetljivosti organizma, pri čemu vrlo naporna i intenzivna tjelesna aktivnost može biti rizik za rani gubitak trudnoće, a prema rezultatima ovog istraživanja taj je rizik bio dvostruko veći za žene koje su bile fizički izuzetno aktivne u odnosu na one koje su bile manje aktivne.

Upozoravaju i da se to ne odnosi na žene s nekompliciranim trudnoćama bez prijašnjih pobačaja: za njih i dalje vrijedi savjet kako je dobro baviti se umjerenom aerobnom aktivnosti i vježbama snage prije, tijekom i nakon trudnoće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?