Vlada HBŽ-a za Sveučilište u Mostaru u 2017. izdvojila 486 000 maraka

06.07.2017.
u 16:45

Vlada HBŽ-a odobrila je 600 000 maraka Sveučilištu u Mostaru, Studentskom centru u Mostaru i Zavodu za odgoj i obrazovanje

Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) na svojoj današnjoj sjednici prihvatila je prijedlog Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja te donijela Odluku kojom se ovlašćuje ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ Petar Galić da s Neovisnim sindikatom djelatnika srednjih škola te županije potpiše kolektivni Ugovor za djelatnost srednjeg obrazovanja.

Vlada je utvrdila Nacrt Zakona o zaštiti kulturno-povijesne baštine u Hercegbosanskoj županiji kojega će uputiti u skupštinsku proceduru, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a. 

Na današnjoj sjednici donesena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava s tekućeg transfera "Tekući prijenosi" beneficije za socijalnu zaštitu, potpore pojedincima- civilne žrtve rata, ostale potpore pojedincima-porodiljni dopust utvrđenog Proračunom Hercegbosanske županije za 2017. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 2 710 000 maraka.

Vlada HBŽ-a odobrila je 600 000 maraka Sveučilištu u Mostaru, Studentskom centru u Mostaru i Zavodu za odgoj i obrazovanje. Od tog iznosa za sufinanciranje rada Sveučilišta u Mostaru bit će izdvojeno u 2017. godini 486.000,00 maraka, za sufinanciranje rada Studentskog centra bit će izdvojeno 84.000,00, dok je 30.000,00 maraka namijenjeno za sufinanciranje rada Zavoda za odgoj i obrazovanje i izradu nastavnih planova i programa za strukovno obrazovanje za 2017. godinu

Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u svrhu sufinanciranja projekta Općine Livno-rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže u naselju Zagoričani odobrena su financijska sredstva u iznosu od 24 600 maraka.

Županijska je Vlada dala pozitivno mišljenje na prijedlog Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava "Izdatci za raseljene osobe".

Donesena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava Transfer udrugama građana i transfer udrugama građana-Crveni križ HBŽ i invalidne osobe utvrđenog Proračunom Hercegbosanske županije za 2017. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u iznosu od 50 000 maraka.

Vlada je također donijela rješenje o razrješenju i imenovanju članova Županijskog stožera Civilne zaštite.

Tijekom sjednice, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu, načinu rada i sistematizaciji radnih mjesta Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Osim toga, usvojeno je Izvješće o realizaciji Programa „Beneficije za socijalnu zaštitu“, Izvješće o realizaciji Programa utroška sredstava Potpora-besplatni udžbenici utvrđenog Proračunom HBŽ za prošlu godinu, Izvješće o realizaciji programa utroška sredstava „Potpora stipendiranja studenata“ i Izvješće o realizaciji programa transfera financijskih sredstava Sveučilištu u Mostaru, Studentskom centru u Mostaru i Zavodu za odgoj i obrazovanje za prošlu godinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?