livno

Vlada HBŽ utvrdila Nacrt zakona o pravobraniteljstvu

Vlada HBŽ
07.12.2016.
u 16:06

Vlada Hercegbosanske županije utvrdila je u srijedu Nacrt zakona o pravobraniteljstvu koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Vlada je utvrdila prijedlog odluke o privremenom financiranju županijskog Zavoda za zapošljavanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka u iznosu od 845 tisuća maraka koji je također upućen u skupštinsku proceduru.

Utvrđen je i prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Statut Županijske bolnice “Dr. fra Mihovil Sučić“ Livno.

Kako je priopćeno iz Vlade HBŽ-a, odobrena su financijska sredstva u iznosu od 15 tisuća maraka iz tekuće pričuve Proračuna HBŽ-a za 2016. godine u svrhu realizacije projekta predškolskog odgoja i obrazovanja na području HBŽ-a.

Na sjednici Vlade razmatrana je informacija Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a o uključenju Livanjskog polja u UNEP/GEF projekt za zaštićena područja.

Donesen je zaključak kojim se daje potpora realiziranju projekta uz uvjete da bude zaposleno lokalno stanovništvo te da županijska Vlada bude uključena u sve poslove definiranja zaštićenog područja. Osim toga, interes Vlade Hercegbosanske županije je taj da se ograniči zaštita područja na određene dijelove Livanjskog polja, a ostali dio da se koristi u funkciji lokalnog stanovništva i funkciji razvoja gospodarstva, te da se zaštićeni dio preciznije locira s jasnim granicama.

Tijekom sjednice donesena je Odluka o odobravanju raspisivanja javnih natječaja za izbor članova upravnih vijeća svih zdravstvenih ustanova HBŽ-a i Zavoda za zapošljavanje, te izbor ravnatelja tog zavoda.

Prema toj odluci Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije će u ime Vlade provesti postupak izbora članova upravnih vijeća i ravnatelja Zavoda za zapošljavanje Hercegbosanske županije putem javnog natječaja sukladno utvrđenim kriterijima Vlade HBŽ-a.

Također, donesena je Odluka o izmjeni odluke o raspisivanju javnog natječaja za radna mjesta 11 rukovodećih državnih službenika u upravama, uredima, direkciji i službi Vlade Hercegbosanske županije.

Vlada je također razmatrala Izvješće o radu ispitnog povjerenstva za polaganje stručnih ispita zdravstvenih djelatnika srednje stručne spreme, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?