NAJAVLJENA ULAGANJA

Vlada planira izdvojiti 2 mil. KM za rekonstrukciju i pomoć Zračnoj luci Mostar

Bešlić
13.01.2016.
u 13:55

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić sastali su se u srijedu u Mostaru s gradonačelnikom toga grada Ljubom Bešlićem s kojim su, uz ostalo,  razgovarali i o političkoj situaciji, te investicijama i gospodarskom i turističkom razvoju Grada.

 Po riječima potpredsjednice Federacije,  sve razine vlasti shvatile su značenje Mostara i problema koji su prisutni u tome gradu.

 - Svim silama krenuli smo u realizaciju određenih projekata koji bi poboljšali situaciju u Gradu i s ekonomskog i političkog aspekta – kazala je Mahmutbegović, izrazivši pritom zadovoljstvo što su projekti deponije i kolektora u fazi realizacije te najavila njihovo podržavanje i od i države i Federacije.

 Potpredsjednica FBiH budućnost Mostara vidi i u razvoju turizma, za koji je kazala kako ima jako dobru perspektivu.

 - U skladu s time federalna Vlada planira izdvojiti 2 milijuna maraka za rekonstrukciju i pomoć Zračnoj luci. Mislim da je to nešto što će u idućemm razdoblju jako puno doprinijeti, kako razvoju turizma, tako i razvoju Grada - dodala je.  

  Smatra kako Mostar ima jako veliku perspektivu i dobro raspoloženje svih aktera u društvu kako bi se izgradili mostovi među ljudima.

 Mostar, s jedne strane ima perspektivu i mogućnosti infrastrukture da jača svoju budućnost, a s druge strane ima jako veliko raspoloženje i na razni države i Federacije i zakonodavnih institucija da svi zajednički daju svoj doprinos kako bi se realizirali svi planovi kada je u pitanju taj grad.

 Kada je u pitanju razvoj gospodarstva i zapošljavanje, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić ističe kako će se intenzivniji pristup Federacije odnositi  na pitanje zapošljavanja, stvaranja novih pretpostavki za određena ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta.

 - Na tome vrlo predano radimo zajedno s federalnom i županijskom Vladom – kazao je on, te dodao kako je jedan od prioriteta Federacije, kada je u pitanju Mostar, obnova razrušenih dijelova grada kao i pokretanje vjetroparka.

 Mušić očekuje kako bi se u skorije vrijeme sve razine vlasti mogle ponovno udružiti u pomoć pri obnovi razrušenih objekata u Mostaru te osigurati financijska sredstva kako bi se moglo započeti s obnovom tih objekata.   

 - U idućem razdoblju očekujemo vidan pomak, kako u Mostaru, tako i u cijeloj županiji – zaključio je.

 Što se tiče političke situacije u Gradu,  Musić je kazao kako očekuje da se trenutno stanje prevlada te da Mostar dobije zakonodavnu vlasti i da ona funkcionira.

 - Očekujemo da Mostar dobije Gradsko vijeće. To je naša želje i na tome ćemo raditi, a dokle  ćemo doći, vidjet ćemo – dodao je.

 Gradonačelnik Bešlić izjavio je kako se intenzivno rati na tome da Mostar dobije Gradsko vijeće te da će, kada se dođe do konkretnih rezultata, javnost o tome biti obaviještena.

 - Na današnjem sastanku, bilo je riječi i o velikim projektima koji su započeti u gradu te o onim problemima i projektima u čijem bi rješavanju mogla pomoći Federacija, kazao je Bešlić, te dodao kako je u tom kontekstu spominjan razvoj Zračne luke i gospodarstva.

 Mostarski gradonačelnik zahvalio je predstavnicima federalne vlasti i Vladi koja je u posljednje vrijeme, kako je kazao, napravila nekoliko dobrih stari za Grad, među kojima je i kuvajtski kredit.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?