Korona-kriza

Vlada Posavske županije izdvaja 2,8 milijuna maraka za potporu gospodarstvu

10.06.2020.
u 16:36

Na sjednici Vlade Posavske županije (PŽ) koja je održana u srijedu usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom PŽ za 2020. godinu na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga.

Tom su odlukom financijska sredstva iz županijskog proračuna predviđena za tu namjenu povećana s 1,35 milijuna maraka na 2,8 milijuna maraka.

Time su stvoreni uvjeti za realizaciju i dodjelu financijskih sredstava neophodnih za smanjivanje negativnih ekonomskih posljedica u gospodarstvu izazvanih pandemijom koronavirusa, priopćeno je iz Vlade PŽ.

Također, Vlada je usvojila Odluku o davanju prethodne suglasnosti na donošenje Odluke o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava po provedenom javnom pozivu za prikupljanje prijava za dodjelu financijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju isplate dijela neto plaće za mjesec travanj 2020. godine.

Tom odlukom odobrava se dodjela nepovratnih financijskih sredstava za prikupljanje prijava za dodjelu financijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju isplate dijela neto plaće za mjesec travanj 2020. godine za poslovne subjekte koji su u travnju imali pad prometa veći od 20 posto u odnosu na travanj 2019. godine.

Za ukupno 191 gospodarski subjekt s prostora tri općine Posavske županije, koji su odabrani temeljem javnog poziva, izdvojena su proračunska sredstva u ukupnom iznosu od 224.375 maraka.

Iz Vlade PŽ-a podsjećaju kako su temeljem ranije usvojenih odluka stvoreni uvjeti za isplatu subvencija po dva javna poziva.

Javni poziv za prikupljanje prijava za odobravanje i dodjelu financijskih sredstava za subvencioniranje isplate dijela bruto minimalne plaće za mjesec ožujak 2020. godine, za 200 gospodarskih subjekata u iznosu od 199.098 marka i javni poziv za prikupljanje prijava za odobravanje i dodjelu financijskih sredstava za subvencioniranje isplate neto minimalne plaće, odnosno dijela neto minimalne plaće za mjesec travanj 2020. godine, za 189 gospodarskih subjekata u iznosu od 211.202 marka.

Kako je navedeno iz Vlade PŽ-a, ukupan iznos financijskih sredstava koji će biti isplaćen po tri prethodno navedena javna poziva je 634.676 marka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije