Počela sjednica

Vlada razmatra Nacrt zakona o financijskom poslovanju

vlada fbih
07.04.2016.
u 11:36

Vlada Federacije BiH će na 48. sjednici koja je danas počela u Sarajevu, razmatrati Nacrt zakona o financijskom poslovanju nakon što je, u skladu sa zaključcima oba doma Parlamenta FBiH, o njemu provedena 90-dnevna javna rasprava. Zakon propisuje dužnost uprava u vođenju poslova društava i poduzimanju svih potrebnih mjera za osiguranje likvidnosti.

Na današnjoj sjednici bit će predloženo produženje krajnjeg roka za verifikaciju računa stare devizne štednje.

Pred članovima Vlade su i četiri odluke o utvrđivanju koeficijenta i visine osnovica za obračun i isplatu mjesečnih novčanih naknada dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih obitelji kao i korisnika boračko-invalidske zaštite u Federaciji BiH u 2016. godini.

Na dnevnom redu je i Prijedlog rješenja o formiranju Antikorupcijskog tima Vlade Federacije BiH za borbu protiv korupcije u Federaciji BiH, čiji je jedan od zadataka utvrđivanje i preciziranje slabosti u otkrivanju koruptivnih krivičnih djela u dosadašnjem razdoblju. 

Danas će biti razmatrana dva financijska dokumenta za 2015. godinu: izvješće o izvršenju proračuna FBiH i informacija o ostvarenim i raspoređenim javnim prihodima.

Povjerenstvo za Program javnih investicija Federacije BiH upoznat će Vladu o svom radu za razdoblje lipanj - prosinac 2015. godine, a Federalni zavod za poljoprivredu o petogodišnjem monitoringu ostataka teških metala i pesticida u biljnom materijalu i mlijeku na području općine Zenica.

Danas će biti razmatran sadržaj pisma ministra financija Ruske Federacije u vezi s otplatom klirinškog duga ove zemlje prema Bosni i Hercegovini.

Na dnevnom redu 48. sjednice je i više predloženih odluka i rješenja iz kadrovske oblasti, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?