Banja Luka

Vlada RS-a prihvatila plan poslovanja bh. željezničke korporacije

09.07.2020.
u 15:29

Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je izvješće o radu Bosansko-hercegovačke željezničke javne korporacije za 2019. godinu i rebalans plana poslovanja za tu godinu.

Na sjednici u Banjoj Luci entitetska vlada usvojila je informaciju o godišnjem akcijskom planu provođenja Strategije za unaprjeđenje i razvoj volontiranja u RS (2019.-2023. godine).

Generalni cilj strategije je pružiti podršku održivosti, unaprjeđenju i razvoju volontiranja u Republici Srpskoj, a planirano je da bude ostvaren kroz strateške ciljeve: unaprjeđenje pravnog okvira, volonterska infrastruktura, razvoj volontiranja u formalnom i neformalnom obrazovanju, volontiranje u zajednici i promocija volontiranja.

-Volontiranje u zajednici je važno zbog pružanja podrške programima volontiranja u lokalnoj zajednici koji doprinose smanjenju rizika od socijalne isključenosti građana, unaprjeđenju međugeneracijske solidarnosti, poduzetništva i zapošljavanja, međunarodnim volonterskim programima, te učešću privatnog sektora u procesima unaprjeđenja i razvoja volontiranja - saopćeno je.

Ekonomska opravdanost Strategije je zasnovana na aktivnostima i mjerama koje će se poduzimati u cilju pružanja podrške održivosti, unaprjeđenju i razvoju volontiranja, kao aktivnosti od općeg interesa za Republiku kojim se doprinosi poboljšanju kvaliteta života, aktivnom uključivanju građana u društvene procese i razvoju humanijeg i ravnopravnijeg demokratskog društva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?