Nj.E. Olav Reinertsen

Vladu Županije Posavske posjetio je veleposlanik Norveške u BiH

17.11.2021.
u 16:26

Vladu Županije Posavske u Orašju danas (17.11.) posjetio je veleposlanik Norveške u BiH Nj.E. Olav Reinertsen sa suradnicima. Veleposlanika je dočekao predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, a nakon toga održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali, uz ostale, ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić i ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutin Živković. Predsjednik Topić upoznao je veleposlanika Reinertsena s potencijalima Županije Posavske i osobito gospodarskim projektima koji se provode na prostoru tri posavske općine. Obostrano je istaknuta želja za proširenjem uspostavljene dobre saradnje, o čemu svjedoči potpora projektima na području Županije Posavske.

Veleposlanik Norveške u BiH Nj.E. Olav Reinertsen tijekom današnje jednodnevne radne posjete prije obilaska Vlade Županije Posavske posjetio je sve tri općine Županije Posavske. U općini Odžak obišao je Srednju školu Pere Zečevića, Malu vijećnicu i gradilište novog kružnog toka. Posjetu je upriličio i općini Domaljevac-Šamac gdje je obišao Osnovnu školu Braće Radića, a veleposlanika su u Orašju srdačno pozdravila posebnim programom djeca Dječjeg vrtića „Pčelica“ Orašje. Tom je prigodom veleposlanik i službeno zajedničkim presijecanjem vrpce s ministricom Anom Andrić, otvorio novosagrađeni dio vrtića u Orašju, nakon čega je obišao nove prostore u pratnji ravnateljice vrtića Dijane Živković.

U izjavi za medije veleposlanik Norveške u BiH Nj.E. Olav Reinertsen je osobito istaknuo zadovoljstvo što je u društvu djece koja su budućnost svakog prostora.
-Mislim da se svi možemo složiti oko ovoga da budućnost pripada ovoj djeci. Jako sam ponosan što sam danas uspio vidjeti i čuti ovu djecu kako pjevaju, a posebno mi je drago što imaju moju norvešku zastavu. Dozvolite mi da kažem još nešto što je važno za Norvešku, a vezano je za Bosnu i Hercegovinu. Danas sam u posjeti školama, obrazovnim centrima, a sada sam evo i u vrtiću. Ono što mi radimo u smislu potpore obrazovnom sektoru i školstvu, posebno u ovoj regiji upravo ima za svrhu omogućiti mladim generacijama da se uspješno susretnu sa sutrašnjicom. To radimo upravo zbog toga što razvoj gospodarstva u svim društvima toliko brzo napreduje, da upravo ono što je potrebno, jeste doprinos razvoju informacijsko komunikacijskih tehnologija čak i na ovom nivou vrtića. To je od izuzetne važnosti za budućnost. I upravo zbog toga sve ovo radimo, da pripremimo ovu predivnu malu i prelijepu djecu za jedno novo sutra koje je svakako drugačije od onog vremena koje mi sad imamo, kazao je u Orašju veleposlanik Reinertsen.

Ministrica Andrić zahvalila se na potpori projektima u Županiji Posavskoj te istaknula kako je njena velika želja da i prostor Županije Posavske u oblasti školstva slijedi primjer Norveške u kojoj je u velikom dijelu upravo digitalizacija ključ njenog uspjeha.

  •  
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije