promjena vremena

Vlaga u zraku može izazvati tegobe kod kroničnih bolesnika

14.08.2019.
u 13:28

Promjena vremenskih prilika i pad temperature uz kišu donijela je rashlađenje, ali i prouzročila povećanje vlage u zraku.

Odgovorni liječnik smjene u Zavod za hitnu medicinsku pomoć SŽ Tihomir Bera kaže da to može izazvati tegobe kod Kroničnih plućnih i srčanih bolesnika. Preporučuje im se uzimanje redovite terapije, te izbjegavanje izlaganja fizičkim naporima.

- Tako će lakše prevazići ovo razdoblje - kazao je prim. dr. Bera. Naglašava da je u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć SŽ protok pacijenata uobičajen.  

U vrijeme cvjetanja biljaka koje izazivaju alergiju zabilježene su i blaže alergijske reakcije, a kako prim dr. Bera kaže 'kiša koja pada sprat će alergene iz zraka i bit će bolje'.  

U Zavod za hitnu medicinsku pomoć SŽ stručnu pomoć potraži 350 do 400 osoba, vikendom od 500 do 550. Šarolika je patologija i razlozi zbog kojih dolaze. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?